Guildhall Fantasy: Alliance

Guildhall Fantasy je reimplementacija igre Guildhall. V njej igralci tekmujejo v rekrutiranju herojev. Z igranjem herojev sprožite njihove posebne moči. Hkrati pa z zbiranjem setov herojev nabirate točke.

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

29,90 

Na zalogi

V Guildhall Fantasy: Alliance zbirate v svojem cehu različne junake, ki jih združujete v epska poglavja in si s tem prislužite točke zmage. Vsak igralec začne z roko šestih kartic, na svoji potezi pa ime dve možnosti: lahko zamenja poljubno število kartic iz roke z novimi iz kupčka, ali pa igra kartice v svoj ceh. Že ob pričetku igre imate pred sabo tri odprte junake, ki jim delate družbo z novimi. Vsak lik je na voljo v petih različnih barvah, ko sestavite set enakega junaka v petih različnih barvah, se to šteje kot poglavje in takrat izberete poljubno odprto kartico z zmagovalnimi točkami (vrednosti so od 2-9, nekatere od njih prinesejo tudi dodatne akcije). Osrčje igre predstavlja način igranja posameznih junakov. Vsak junak vam prinese akcijo, s katero pomagate sebi ali ponagajate nasprotnikom. S poveljnikom prejmete zmagovalne točke, z umskimi bojevniki (psioni) kradete kartice iz nasprotnikovega poglavja in jih dodate v svojega (nasprotnik pa vleče nove kartice), s šamanom vlečete par kartic iz kupa in jih izberete par, z ubijalcem vlečete kartico iz kupa, nato pa žrtvujete eno kartico iz svojih poglavij in jo dodate v roko nasprotnika – toda nato mu lahko dve kartici v roki ubijete, z mečevalcem menjate kartice iz svoje roke s tistimi v poglavjih nasprotnikov in jim s tem morda pomagate, toda v zameno dobite dodatno akcijo, s čarovnikom pa dodajate kartice v poglavja kar iz kupčka odmetanih kart. Vse kartice postanejo še močnejše, ko imate pred sabo več junakov iste vrste, a nikoli ne smete imeti v cehu dveh v enaki barvi. Igralec, ki prvi doseže 20 točk, zmaga.

Alliance je simpatična igra s kartami, v kateri je veliko preizkušanja živcev nasprotnikov in medsebojnih kraj in nagajanj – toda, hej, to je življenje v srednjem veku, kjer ni prostora za nežne roke tajske maserke, brisačo, ogreto na ravno pravšnjo temperaturo in velikim detox čajem ob strani.

Poleg verzije Alliance, je na voljo tudi različica Coalition, ki se igra po enakih pravilih, le da ima 6 popolnoma drugačnih likov. Različne verzije Guildhall Fantasy setov lahko tudi kombinirate med seboj.

Založnik

Alderlac Entertainment Group

Leto

2016

Avtor

Hope S. Hwang

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

30 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Guildhall Fantasy: Alliance Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00