Heckmeck am Bratwurmeck / Črvavice

Heckmeck am Bratwurmeck je zabavna igra s kockami, v kateri poskušate z žara pridobiti čim več pečenih črvov ali pa jih ukrasti s krožnika soigralcev.

2 - 7

Število igralcev

20 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

12,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Heckmeck oz. Črvavice so sila preprosta in zabavna igra. Na mizi so črvavice z različnimi vrednostmi, od 21 do 36. V roko prejmete 8 kock, na katerih so številke od 1-5, namesto šestice pa je simbol črva. Vaš cilj je, da imate ob koncu poteze v rezultatu svojega meta vsaj enega črva, ostale kocke pa dajo seštevek črvavice, ki jo vzamete z mize.

Trik je v tem, da lahko kocke mečete večkrat, a vsakič lahko k rezultatu prištejete le kocke z eno številko. Če ste vrgli štiri petke, je to odlično, saj jih vzamete z mize in že imate 20 točk. Toda met ni vedno tako ugoden in včasih se morate zadovoljiti z eno štirico ali tremi dvojkami. Težava je namreč v tem, da, številko, ki ste je že vzeli, v kasnejših metih ne morete več. Ko enkrat vzamete petico, pri naslednjem metu ne morete vzeti več kock s številko 5, tudi če ste jih vrgli veliko. Ko enkrat ne morete več vzeti nobene kocke, ste tvegali preveč in izgubili potezo, pa še brez črvavice ste ostali. Zato je treba presoditi, koliko časa se splača tvegati in metati naprej.

V naslednjem krogu seveda začnete sveže in pri prvem metu spet lahko poberete katerokoli številko. Črvavice pa lahko tudi kradete soigralcem! Če vržete točn seštevek ene izmed črvavic, ki jo imajo soigralci na vrhu svojega kupa, jo ukradete in si s tem naredite dvojno korist! Po približno treh krogih črvavic zmanjka in zmaga najbolj sit igralec!

Heckmeck je odlična zabava s kockami za večje družbe, v kateri se dobro nasmeješ, sploh v trenutkih, ko kdo očitno (pre)pogumno tvega, pa mu celo uspe sestaviti kombinacijo kock, s katero dobi tako željen črvasti obrok. Heckmeck je spravljen v mali škatli in je odličen za potovanja.

 

Založnik

Leto

2014

Avtor

Reiner Knizia

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Metanje kock, Preizkušanje sreče

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail

Pickomino Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00