facebook_pixel

Honshu

V Honshu, čudoviti igri s kartami, ste japonski plemič, ki odkriva nove dežele. Igra poteka na zelo izviren način – najprej se s soigralci spopadete za kose ozemlja v stilu taroka, nato pa jih priključite svojemu kraljestvu.

2 - 5

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

14,90 

Na zalogi

Honshu je izvirna igra, ki kombinira jemanje “štihov” z elementom gradnje zemljevida. Nekakšen presek med tarokom in Carcassonom.

V njej ste premožen japonski plemič, ki je ves čas na preži za novimi ozemlji, ki prinašajo različna bogastva. Igranje poteka v 12 krogih, vsak pa je razdeljen na dve fazi. Najprej igralci izberejo kos zemljevida iz roke in ga odigrajo. Nato pa igralec z najvrednejšim kosom prvi izbira, kateri kos bo priključil svojemu kraljestvu.

Cilj igre je, da naberete čimveč bogastev posamezne vrste, vsaka se točkuje na svoj način. Čar igre je v tem, da kar se da dobro izkoristite svoj položaj in odigrate dobre kartice, takrat ko je to zares potrebno in se znebite slabih, ko so kartice slabe. Tisti, ki bo uspel najbolje zagospodariti različnim delom glavnega japonskega otoka Honshuja, bo zmagovalec in v spomin nanj bodo še dolgo cvetele in dišale japonske češnje v cesarjevih vrtovih.

Zelo simpatična in preprosta igra, primerna za vse vrste igralcev, tudi za tiste, ki družabnih iger ne igrajo prav pogosto. Nima predolgega igralnega časa in je odlična tudi za nekoliko večjo družbo (do 5 igralcev), dobro pa se igra tudi v dvoje.

Založnik

Leto

2016

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Dražba, Polaganje ploščic, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Honshu Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00