Imperial Settlers

Naseljenci štirih velikih sil – Rimljanov, Barbarov, Japoncev in Egipčanov – so odkrili nova ozemlja, na katera lahko razširijo svoj imperij. Pridobivati morajo surovine, graditi hiše in uriti vojsko, saj bodo hitro ugotovili, da so nova področja premajhna za vse.

1 - 4

Število igralcev

70 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

38,90 

Na zalogi

Življenje je lepo, ekspedicija je obrodila sadove. Počivaš na velikem rajskem otoku in si ogleduješ prostorček za novo vikendico. Ampak kaj je to? Zemlja se prične tresti in na črti obzorja se pokaže do zob oborožena četa vojščakov. Ko si že mislil, da si se jih znebil – spet…

Kako se igra?

V Imperial Settlers prevzameš vlogo ene izmed štirih močnih civilizacij – Rimljani, Barbari, Egipčani in Japonci. Odpravili ste se raziskovat in ste odkrili novo zemljo, vendar bo ta kmalu postala premajhna za vse. Igra se odigra v petih krogih, v katerih igralci odkrivate teritorij, gradite stavbe, trgujete s surovinami in osvajate nasprotnikove stavbe, ter si se tem prislužite točke zmagoslavja. Med stavbami lahko postavljate rudnike, s katerimi pridobivate različne surovine, ali pa se usmerjate v bolj vojaško smer in postavljate nove vojščake, s katerimi se boste postavili po robu drugim narodom. Kartice lahko izbirate iz roke, te so lastne vašemu narodu, ali pa jih jemljete iz skupnega kupa, v katerem so bolj splošne stavbe. Prava posebnost igre je možnost, da zgradbo kadarkoli lahko podrete in za to dobite vse surovine, ki so se nahajale v njej – lahko pa jo koristite počasi, krog za krogom.

V čem je čar?

Znajdite se v napeti kombinaciji trgovanja, pogajanja in nazadnje – ko ste izčrpali vse diplomatske možnosti – tudi v neizprosnem bojevanju.

Komu je namenjena?

Imperial Settlers je izvrstna igra za igralce z nekaj igralnimi izkušnjami, ki bi radi igro, podobno računalniškim igram gradnje civlizacije, a z enostavnimi pravili. Za igranje je potrebno znanje angleškega jezika, saj je na karticah nekaj besedila.

Zakaj jo imamo tako radi?

Njena velika prednost je interakcija med igralci, ki pride do izraza tudi, ko se jo igra v dvoje. Odlikujejo jo simpatične ilustracije, ne preveč zahteven način igranja z dovolj taktične globine, da se ob njej zabavate tudi, ko jo že velikokrat preigrate.

GremoŠeEno kriterij:

Traja med 45 do 90 minut in je odlična igra za zaključek večera. Igrali jo boste pogosto, saj se boste želeli v vlogi vsakega izmed ljudstev preizkusiti večkrat in preizkusiti različne taktike.

Razširitve:

Priporočamo vam, da si ogledate še mini razširitvi Why Can’t We Be Friends in 3 Is a Magic Number, ki v igro vpeljeta dve novi pravili in večji razširitvi Atlanteans in Aztecs, ki igranju dodata novi rasi, s svojim načinom igranja in posebnimi sposobnostmi.

Založnik

Leto

2014

Avtor

Ignacy Trzewiczek

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

70 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Take That, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/imperial-settlers-navodila.pdf

110 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

Dice Tower

Video Thumbnail
Imperial Settlers Review - with Tom Vasel and Zee Garcia


Drive Through Review

Video Thumbnail
Imperial Settlers Review


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Imperial Settlers review - Board Game Brawl


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00