Istanbul

Na bazarju v Istanbulu je velik vrvež – vsi bi radi čim več prodali. V vlogi trgovca morate poskrbeti, da so vaši vozovi vedno založeni in vaši pomočniki na pravih lokacijah.

2 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

35,90 

Na zalogi

V Istanbulu vodite ekipo trgovca in njegovih štirih pomočnikov po bazarju, ki ga sestavlja 16 različnih ploščic, vsaka s svojo pripadajočo akcijo. Lahko obiščete enega izmed manjših prodajalcev in se pri njem založite z začimbami, nakitom in blagom, ki ga kasneje preprodate na enem izmed večjih trgov. Lahko pomagate graditi mošejo ali pa obiščete draguljarja, v zameno za oboje dobite dragocene kamne. Morda obiščete stavnico in tam tvegate nekaj svojih lir, da si priigrate bogastvo, ali pa obiščete izdelovalca vozov, ki poveča vaše tovorne kapacitete. Cilj igre je nabrati čimveč dragocenih kamnov in ko prvi igralec, zbere pet rubinov, se prične zadnji krog igre.

Istanbul se igra na poseben način – vaš trgovec se s svojimi pomočniki sreča pri vodnjaku, nato pa od tam enega po enega pelje na različne konce bazarja. Na vsaki izmed lokacij opravite akcijo, ki pripada ploščici, nato pa tam pustite svojega pomočnika, da uredi zadnje detajle. Trgovec se mora kasneje vrniti ponj, da ga lahko pošlje na novo mesto! Ker se na potezi lahko premakne samo za eno ali dve polji, morate skrbno načrtovati premike, tudi zato, ker morate ob srečanju z drugimi igralci, ki so že na polju, plačati vsakemu po dve liri. Med igro lahko pridobite tudi dodatno akcijo – tako da obiščete zapor in osvobodite svojega kriminalnega bratranca. Pošljete ga na eno izmed lokacij – toda, če ga odkrije kateri od nasprotnikov, ga pošlje nazaj v zapor in za to prejme nagrado.

Istanbul je prejemnik prestižne nagrade Kennerspiel des Jahres 2014 (poznavalska igra leta 2014), zasluženo, saj gre za dobro igro trgovanja in načrtovanja, kjer ves čas kot pravi trgovski šef načrtujete premike svojih asistentov in skušate predvideti, kaj se najbolj splača za potezo ali dve vnaprej. Odlikuje jo tudi zelo hiter ritem igranja.

Za redne igralce je na voljo tudi razširitev Mocha & Baksheesh, ki v igro vnese nove lokacije na bazarju, dodatno blago za trgovanje, poleg tega pa poudari interakcijo med igralci.

 

Založnik

Leto

2014

Avtor

Rüdiger Dorn

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Modularna plošča, Poberi in dostavi, Potovanje po zemljevidu

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

 • Hitri predogled
  Akcija!

  Istanbul: Brief & Siegel

  19,90  14,90 

26 kartic velikosti Mayday Mini Euro ali Fantasy Flight Mini European

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Istanbul”

Dice Tower

Video Thumbnail

Istanbul Review – with Tom Vasel


Starlit Citadel

Video Thumbnail

Istanbul Review – Starlit Citadel Reviews Season 3


Board Game Brawl

Video Thumbnail

Istanbul review – Board Game Brawl


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Istanbul Gameplay Runthrough

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

 • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
 • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
 • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
 • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00