Karuba

V Karubi vsak igralec vodi skupino raziskovalcev po džungli in si prizadeva čim hitreje priti do štirih templjev ter po možnosti na poti pobrati še nekaj dragocenosti.

2 - 4

Število igralcev

40 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

29,90 

Na zalogi

Končno smo prispeli! Po dolgem izletu s čolnom ste se izkrcali na otoku Karuba in se lahko podate na lov za skritimi zakladi. Popelji svojo raziskovalno ekipo po najpametnejši poti skozi džunglo, vendar bodite pozorni na svoje soigralce – le prvi, ki bo prispel do templjev, bo bogato poplačan!

Kako se igra?

V Karubi vsak igralec vodi skupino raziskovalcev po džungli in si prizadeva čim hitreje priti do štirih templjev ter po možnosti na poti pobrati še nekaj dragocenosti. Vendar pa se to sliši preprosteje kot je v resnici, saj morate pravo pot šele odkriti! Na začetku igre vsi igralci začnejo z enakimi igralnimi ploščami, ki predstavljajo džunglo – vsak ima svojo. Tekom igre pridobivajo ploščice, na katerih so potke, ki jih lahko uporabljajo za premikanje raziskovalcev. Ploščice imajo različna križišča, zato jih je potrebno premišljeno postavljati, če želimo najti najkrajšo pot do templjev. Igralec, ki bo svoje ploščice izkoristil bolje od drugih, bo zmagovalec.

V čem je čar?

Eden od igralcev bo žrebal ploščice s potjo, vi pa boste napeto pričakovali, kako se bo naslednji košček ujel z vašo strategijo. Presenečeni boste, kako različne rešitve lahko poiščejo različni igralci, kljub temu, da vsi začnejo z enakim izhodiščem. Igra, ki je v celoti odvisna od vaših idej – prav nič ni prepuščeno sreči.

Komu je namenjena?

Karuba je ena najbolj priljubljenih družinskih iger, ki je izšla leta 2016 in takoj postala velik hit, takoj je bila nominirana tudi za prestižno nagrado igre leta. Igrajo jo lahko otroci, starejši od 8 let.

Zakaj jo imamo tako radi?

Zelo preprosta pravila in hitro igranje brez čakanja na potezo nasprotnikov.

GremoŠeEno* kriterij:

Karuba traja okrog 40 minut, zato je odlična glavna igra večera – igralci širom sveta na spletu pa pravijo, da gre za zelo privlačno igro, ki se je zlepa ne naveličaš, tudi ob zelo pogostem igranju.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2015

Avtor

Rüdiger Dorn

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

40 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Sočasno izbiranje akcij

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/karuba-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Karuba Review – with Zee Garcia


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Karuba Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku