Kemet: Blood and Sand

V Kemetu se na puščavskem pesku spopadete v bitki za templje starodavnega Egipta. Ključno vlogo pri tem odigrajo mitološka bitja in pogum za vstopanje v spopade.

79,90 

Število igralcev

2 - 5

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Blood and Sand je posodobljena verzija klasične igre Kemet. Vsebuje novo grafično podobo, izpopolnjena pravila in zemljevid ter številne manjše in večje novosti.

Kemet je fantastična igra spopada, v kateri se postavite v kožo enega izmed starodavnih egipčanskih plemen. Na zemljevidu v delti reke Nil se borite za prevlado v templjih in bijete krvave bitke na puščavskem pesku. Poteza je razdeljena na dnevno in nočno fazo. V dnevni fazi vsak igralec izvede pet akcij – vsako le enkrat. Z njimi premikate enote po zemljevidu in jih tudi teleportirate, kar poskrbi za bitke že v prvem krogu igre, gradite nove enote ali pa darujete dobrine bogovom in s tem pridobite posebne moči. Moči so razdeljene na napadalne, obrambne in ekonomske in ko jih enkrat kupite, nihče drug nima enake. To je tudi najbolj živahen in zabaven del igre, saj nove sposobnosti pridobivate iz tržnice, vaše izbire pa vas delajo vedno bolj drugačnega od drugih igralcev. Začnete podobno, nato pa je vsak vedno bolj soočen s svojimi lastnimi močmi in omejitvami. S kupovanjem kartic pridobite tudi naklonjenost pošastnih bitij, npr. gromozanskega škorpijona, ki ga lahko potem uporabljate v boju. Boj poteka z metanjem kock, vendar nikakor ni odvisen le od sreče, saj lahko nanj vplivate s karticami božjih posredovanj, poleg tega pa je vaša vojaška moč odvisna predvsem od vaših preteklih potez v igri. Ko končate z dnevno fazo, sledi nočna, v kateri prejmete molitvene točke, povlečete nove kartice božjih intervencij in določite vrstni red novega kroga. Krogov je malo, zato je vrstni red zelo pomemben. Igra se konča, ko eden izmed igralcev doseže 8 ali 10 zmagovalnih točk, odvisno od števila igralcev.

Kemet je ena najboljših iger spopada zaradi kompaktnosti pravil. Kljub temu, da je polna različnih elementov, so vsi speti skupaj v zelo pregledno in jasno igro, ki jo z lahkoto igrajo tudi popolni začetniki. Kljub temu omogoča na potezi celo kopico različnih strateških poti, velika prednost pa je, da so v spopadih nagrajeni le igralci, ki uspešno napadajo – zato so stalne bitke neizbežne. Kemet krasijo tudi fantastične miniature vojakov in pošasti. Močno jo priporočamo vsem, ki iščete dobro taktično igro spopada.

Založnik

Leto

2021

Avtor

Guillaume Montiage

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Priporočena starost

13 +

Mehanika

Izbiranje kartic, Potovanje po zemljevidu, Uporaba akcijskih točk, Zasedanje ozemlja

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kemet: Blood and Sand”

Dice Tower



Kemet: Blood and Sand Review - with Tom Vasel

Kemet: Blood and Sand Review – with Tom Vasel


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku