King of Tokyo 2

Zabavna igra, kjer vsak izmed igralcev zavzame vlogo pošasti, ki se med sabo napadajo.

36,90 

Število igralcev

2 - 6

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Nabrusite kremplje, uporabite nebotičnik namesto zobotrebca in odtacajte v center Tokia na spopad z mutiranimi zverinicami. Igra, ki vas bo nekoliko spomnila na jamb, ampak se igra s prav posebnimi, pošastnimi kockami. Tako zabavna, da je postala hit večerov družabnih iger, je pa tudi odlična igra za otroke nad 8 let.

2. edicija?

King of Tokyo 2 je nova edicija igre King of Tokyo s prenovljeno grafično podobo.

Kako se igra?

Igralec izbere vlogo ene izmed pošasti, ki so na pričetku igre po moči enakovredne. Zmaga lahko na dva načina: tako, da je zadnji preživeli, ali pa da zbere dovolj točk slave in s tem postane najbolj spektakularna pošast vseh časov. V roko dobi 6 posebnih kock z različnimi simboli. S simbolom šape bo pretepal druge pošasti, s simbolom srčka se bo zdravil, s simbolom strele pa bo dobil energijski napoj, s katerim bo lahko pridobil nove, posebne moči. Preostale tri strani so preprosto številke 1, 2 ali 3, s katerimi igralec pridobiva točke slave, potrebne za zmago. Igralec ima na voljo tri mete, da sestavi kombinacijo, ki mu najbolj ustreza. Če je v tej kombinaciji vsaj ena šapa, to pomeni da bo pretepal druge pošasti. Vsi pretepi se zgodijo na osrednji plošči, ki predstavlja središče Tokia. V njem sta lahko hkrati le ena pošast ali dve (odvisno od števila igralcev), poleg tega pa se v žaru borbe tam igralci niti ne morejo zdraviti! Zato je eden najbolj zanimivih delov igre ta, koliko časa si bomo drznili vztrajati v središču Tokia in bili pripravljeni biti tarča napadov drugih igralcev. Na koncu svoje poteze lahko igralci zamenjajo svoje energijske napoje za kartice s posebnimi močmi, ki jim omogočajo hitrejše zdravljenje, močnejše napade in lažjo pot do večne slave!

V čem je čar?

Tisti trenutek, ko se opremiš z laserskim žarometem, oklepom carskosti in podeliš usodno klofuto, s katero pošlješ svojega večnega rivala jokat v kot. Moramo sploh dodati še kaj? Ok, ok. Zahteven okus. Ni panike. Ena izmed pošasti je velikanski zajček.

Komu je namenjena?

King of Tokyo je v vrhu najbolj priljubljenih iger za zabavne večere družabnih iger, ker je ravno prav dolga (okrog ure ali nekaj manj) in je preprosta za igranje. A kljub preprostosti ima vsak igralec pred sabo v igri precej pomembnih odločitev in lahko tekom igre dodobra razvije lik svoje pošasti. Prav tako je zaradi fantastične tematike super darilo za ljubitelje filmov. Zelo radi jo igrajo tudi otroci nad 8 let, ki že poznajo osnove angleščine, saj je ravno prav fantazijska in luštkano tekmovalna.

Zakaj jo imamo tako radi?

Iz oblikovnega stališča je King of Tokyo izjemno atraktivna in kvalitetno izdelana igra. Pošasti bodo pred vami zaživele na kartonu, ki ga boste postavili na plastične podstavke, vsak igralec pa bo prejel še stripovsko narisan števec za točke z motivom njegove pošasti. Tudi plošča je izjemno filmska in ni po nepotrebnem prevelika, zato je tudi škatla še ravno prave velikosti, da jo boste s seboj vzeli tudi na potovanja.

GremoŠeEno* kriterij:

King of Tokyo je izšel leta 2011, ampak je že postal klasika med modernimi družabnimi igrami. Kako mu je uspelo v tako kratkem času? Gre za igro, ki je v svetovnem merilu med vodilnimi po kriteriju, kako pogosto se jo igra in kako pogosto se vrne na isto igralno mizo. Skratka, igra s katero ne morete zgrešiti.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2016

Avtor

Richard Garfield

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Izpadanje igralcev, Metanje kock, Preizkušanje sreče, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/king-of-tokyo-navodila.pdf

Dice Tower



King of Tokyo 2nd Edition Review - with Tom Vasel

King of Tokyo 2nd Edition Review – with Tom Vasel



Dice Tower (primerjava 1. in 2. edicije)



King of Tokyo Comparison - with Tom Vasel

King of Tokyo Comparison – with Tom Vasel



The Game Boy Geek



King of Tokyo (2nd ed.) (Allegro) Review with the Game Boy Geek

King of Tokyo (2nd ed.) (Allegro) Review with the Game Boy Geek



The Game Boy Geek (primerjava 1. in 2. edicije)



King of Tokyo (2nd ed.) V.S.  (1st ed .) with the Game Boy Geek

King of Tokyo (2nd ed.) V.S. (1st ed .) with the Game Boy Geek


 

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku