Lanterns

Lanterns je simpatična igra, v kateri igralci s postavljanjem ploščic dekorirajo kraljevi ribnik s plavajočimi lampijončki in s tem pripravljajo proslavo za prihajajoči festival.

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

34,90 

Na zalogi

V Lanterns pripravljate proslavo ob cesarjevem rojstnem dnevu in njemu v čast dekorirate ribnik pred palačo. Na gladino jezera postavljate plavajoče lampijončke, ki bodo ob mraku ponudili veličasten prizor. Igranje je sila preprosto in izvirno. Vaš cilj je postavljati lampijončke tako, da ste pozorni na njihovo barvo, saj ob vsakem postavljanju zbirate žetone različnih barv, ki jih med igro pretvorite v točke. Na potezi izberete eno izmed treh ploščic, ki jih imate v roki. Vsaka ima štiri barve lampijončkov. Ko ploščico postavite na ribnik, dobite žeton v tisti barvo lampijončka, ki je obrnjena proti vam – točke pa prejmejo tudi vaši soigralci, odvisno od tega, katera stran je obrnjena proti njim. Tako morate dobro razmisliti, kako najbolje postaviti ploščico, da imate od tega največjo korist vi!  Pri postavljanju lahko prejmete tudi dodatne barvne žetone, če uspete povezati dve ali celo tri barve, ribnik pa lahko okrasite tudi z ribami, lokvanji in dekoracijami zmajev. Ko zberete določeno kombinacijo barv (npr. štiri enake, tri pare ali eno vsake barve), jih pretvorite v točke – igralci, ki jim to uspe doseči v manj potezah, prejmejo višje bonuse. Ob koncu igre preštejete, koliko točk ste zbrali in zmagovalec je razglašen za uradnega cesarjevega nosilca luči.

Lanterns je preprosta, lahkotna igra, za 20 minut, s precej zenovsko tematiko. Nam je všeč, ker ponuja precej sodelovanja med igralci in občasno tudi kakšen “človek, ne jezi se” trenutek, poleg tega pa poteka v zelo hitrem in tekočem ritmu, zato je igranje velik užitek.

Založnik

Leto

2015

Avtor

Christopher Chung

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Sestavljanje vzorcev, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/lanterns-navodila.pdf


Dice Tower

Video Thumbnail

Lanterns Review – with Zee Garcia


Drive Thru Review

Video Thumbnail

Lanterns: The Harvest Festival Review
The Game Boy Geek

Video Thumbnail

Lanterns Review – with the Game Boy GeekOblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00