Le Fantôme de l’Opéra

Fantom iz opere je odlična detektivska igra za dva igralca, ki temelji na enakem sistemu kot igra Mr. Jack. En igralec igra fantoma, drugi pa skuša zaščititi La Carlotto in narediti mir v operi Garnier.

2

Število igralcev

30

Čas igranja

9 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

29,90 

Na zalogi

V Fantomu iz opere dodobra preizkusite svoje sposobnosti logičnega sklepanja, saj morate med osmimi osumljenci poiskati pravega fantoma – ali pa se na drugi strani skriti dovolj dolgo, da onesposobite glavno pevko La Carlotto in s tem preprečite uprizoritev predstave. Vsak izmed likov ima svoje razloge in motive, toda fantom se zakrije pod masko le enega izmed njih. Na potezi igralca izmenično premikata štiri like. V sodih krogih najprej en lik premakne inšpektor, nato fantom premakne dva, četrtega pa spet premakne inšpektor (v lihih pa je vrstni red obrnjen). Na ta način igrate nekakšen šah, kjer se liki premikajo iz osvetljenih sob v temne.

To je pomembno ob koncu kroga, ko inšpektor vpraša, ali fantom lahko napade La Carlotto, kar lahko stori le, če stoji v temni sobi. Na podlagi odgovora inšpektor izloči vse like, ki stojijo v napačni sobi – če je La Carlotta lahko ranjena, izloči tiste, ki so v svetli sobi, in obratno. Tako iz kroga v krog oži nabor možnih osumljencev. Vsak lik ima tudi posebne sposobnosti – nekateri se lahko premikajo po skrivnih prehodih, drugi lahko blokirajo prehode, tretji lahko ugasne elektriko in s tem ustvari temo v vseh prostorih … Cilj igre je preživeti do konca, oz. odkriti fantoma, še preden se La Carlotta prestraši in pobegne.

Odlična miselna igra za dva igralca, v kateri skušate premikate like tako, da vam to da kar največ informacij (če ste inšpektor), oz. tako, da niste preveč očitni (če igrate fantoma). Od igre Mr. Jack se razlikuje v tem, da ima igralna plošča sobe, kar spremeni način premikanja (bolj dinamičen z več premiki hkrati), posebne sposobnosti likov pa so močnejše in bolj vplivajo na igro. Močno priporočamo vsem vrstam igralcem, saj ponuja odličen presek med zabavo in razmišljanjem o tem, katera poteza je najboljša.

Založnik

Hurrican

Leto

2013

Avtor

Bruno Cathala, Ludovic Maublanc

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2

Starost

9 +

Čas igranja

30

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Game Boy Geek

Video Thumbnail

Le Fantome de l’Opera Review – with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00