Legendary: Villains – Marvel Deck Building Game

Legendary: Villains je sodelovalna igra s kartami, v kateri se svet vlog obrne na glavo. Igralci ste postavljeni v vlogo zlikovcev iz Marvelovega sveta in se spopadete s heroji, kot npr. X-Menom, Avengersi in prijatelji Spider Mana.

1 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

57,90 

Na zalogi

Legendary je serija iger, postavljena v svet Marvelovih stripovskih junakov. V Villain različici deck-building igre v vlogi Marvelovih zlobnežev sodelujete, da bi premagali vsem dobro znane junake (X-Man, Avengers, Spider-Friends). Na začetku igre izberete glavnega junaka (“good guy”), ki je vaš nasprotnik in pod njega zložite kartice z njegovimi napadalnimi močmi in z njegovimi podložniki. Nato izberete še zlikovce, s katerimi se želite bojevati in jih zmešate skupaj. Ker je zlikovcev na voljo 15 različnih, vsakič pa lahko uporabite drugačno kombinacijo, je vsaka igra taktično precej drugačna od prejšnje. Vaši liki so na začetku igre še precej šibki, toda med igro postajajo močnejši, s tem, ko jim dodajate kartice bojevanja. Med igro lahko najamete tudi dodatne zlikovce in s tem še povečate vašo ekipo. Na potezi igralec najprej razkrije, kateri junak vam je prišel prekrižat načrte v tistem krogu. Skušal vas bo spraviti v okove, vi pa ga lahko napadete in ob uspehu prejmete za nagrado še kartico nedolžnega mimoidočega. Vsak junak ob prihodu najprej sproži svoj efekt, nato pa ga postavite v vrsto kartic in novi ga postopoma porivajo vedno bolj v desno stran. Če junak “pade z mize”, potem izvede še dodatno akcijo, ki ekipi zlikovcev povzroči dodatne preglavice, zato jih morajo igralci poskusiti premagati, še preden se to zgodi. V kupu so tudi “plot twist” kartice, ki dodajo igranju preobrat v načinu igranja in kartice “master strike”, ki glavnemu šefu med junaki prinesejo bonus akcije, s katerimi vas napade. Igralci se lahko kadarkoli odločijo za boj proti glavnemu šefu – ko mu odvzamete še zadnjo od njegovih kartic posebnih moči, zmagate. Če pa junakom uspe spraviti dovolj zlikovcev v okove, potem igro izgubite.

Fantastična družabna igra upravljanja s karticami, ki se odlično obnese tako ob igranju z več igralci, kot tudi v dvoje. V primerjavi z drugimi igrami iz serije Legendary sodi med bolj zabavne in ima bolj preprosta pravila kot večina drugih. Deluje kot samostojna igra, lahko pa jo združite tudi z osnovno Marvel Deck Building igro, za kar so priložena navodila.

 

Založnik

Upper Deck Entertainment

Leto

2014

Avtor

Devin Low

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

1 – 5

Čas igranja

45 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Sodelovanje, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Marvel Legendary: Villains Review - with Tom Vasel

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Legendary: Villains – Marvel Deck Building Game”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00