Leo

Leo je čudovita sodelovalna igra, v kateri mlademu levčku pomagamo priti do frizerja, kjer si bo uredil svojo grivo. Nominirana za otroško igro leta 2016.

2 - 5

Število igralcev

30 min

Čas igranja

6 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

16,90 

Na zalogi

Dolga griva levčka Lea je postala predolga in čisto neurejena! Leo mora k frizerju, a na poti ga ustavljajo različne živali – njemu pa se mudi, saj bo sicer zamudil!

Kako se igra?

V Leu igralci pomagajo priti do brivca, še preden ta zapre svoj salon. Vsaka poteza se začne ob 8:00 zjutraj, Leo pa mora do cilja priti do 8:00 zvečer. Na mizi so položene zakrite ploščice s potjo. Igralec, ki je na potezi, odloži na mizo kartico poljubne barve in premakne Lea za 1-4 polja naprej, ter odkrije ploščico. Pod njo se skriva žival, ki bo Leu vzela čas za klepet, če igrana kartica ni bila prave barve. Igralci moramo zato sodelovati in se odločati, kdo bo skočil na katero polje. Na voljo imamo 5 dni, pot pa ostane vsak dan enaka, zato nam je z vsako potezo lažje – če si le pravilno zapomnimo, katere živali se skrivajo pod ploščicami.

V čem je čar?

Res ne boste želeli razočarati soigralcev, zato boste ves čas na trnih, katero kartico odigrati na potezi, poleg tega pa bo spomin na dobri preizkušnji, saj si boste morali zapomniti, kje počivajo različne živali.

Komu je namenjena?

Leo je igra za otroke, starejše od 6 let. Otroci jo lahko igrajo sami med sabo ali pa skupaj s starši. Ni najlažja otroška igra in je dober izziv tudi za najbrihtnejše buče.

Zakaj jo imamo tako radi?

Otroške sodelovalne igre so redke, Leo pa na odličen način igralce pripravi do tega, da si pomagajo in skušajo prehiteti uro, ki tiktaka.

GremoŠeEno* kriterij:

Leo traja okrog 30 minut. Na prvi predstavitvi na sejmu v Essnu so morali za otroke, ki so igro že igrali, postaviti posebno vrsto, saj se jih je toliko vrnilo nazaj.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Abacusspiele

Število igralcev

2 – 5

Leto

2016

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Čas igranja

30 min

Starost

6 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Sodelovanje, Uporaba spomina, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/leo-navodila.pdf

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00