Letter Jam

Letter Jam je sodelovalna igra, kjer bomo s soigralci skušali ugotoviti, katera beseda se skriva na naših karticah s črkami. Sami svojih namreč nikoli ne vidimo, lahko pa vidimo črke ostalih igralcev in jim pomagamo z namigi. Igra traja približno 45 minut in zabava 2-6 igralcev. Dobro znanje angleščine je zelo priporočljivo.

2 - 6

Število igralcev

45 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

15,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Letter Jam je nova igra z besedami založnika CGE, ki nas je navdušil že z igro Codenames. V Letter Jam vsak igralec prejme kartice s črkami, ki jih ne vidi. Te črke sestavljajo besedo, ki jo mora igralec pravilno ugotoviti, da je uspešno opravil svojo nalogo.

Na začetku igre vsak igralec naključno izbere eno od svojih kartic in jo vstavi v svoje stojalce. Zdaj jo lahko vidijo vsi ostali, on pa ne. Igralci si nato ogledajo vse črke, ki jih vidijo, in skušajo iz njih sestaviti novo besedo, ki bo služila kot namig, za te potrebe pa uporabi oštevilčene žetone. Poglejmo primer:

Ana ima pred sabo črko L, Bojan črko M, Cirila črko S in Drago črko A. Egon ima pred sabo črko, ki je ne vidi, vendar se ponudi, da ostalim da namig. Iz črk, ki jih vidi, lahko sestavi besedo SLAM. Pred Ano postavi žeton s številko 2, in ji s tem pove, da je v besedi, ki jo vidi, njena črka na 2. mestu. Bojanu da številko 4, Cirili številko 1 in Dragotu številko 3.

Ana torej vidi besedo takole; S_AM. Njena črka je tako lahko denimo L ali C. Bojan pa denimo vidi besedo takole; SLA_. Prepričan je, da je njegova črka M. To tudi jasno nakaže, saj kartico s črko umakne in jo nadomesti z novo.

Igralci sodelujejo in skušajo s čim manj namigi (teh ni neomejeno!) vsi ugotoviti svoje besede. Dogajanju sledijo z uporabo priročnih lističev, kjer si označujejo videno. Nekateri bodo nanje tudi risali rožice in srčke, ker so to počeli že z zvezki v šoli. Je zabavno, ni pa del igre.

Vsem ljubiteljem besednih iger, ki jim je angleščina blizu, Letter Jam toplo priporočamo. Je tako dober, da bi ga kar na kruh namazali, pa nam je zmanjkalo masla.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Ondra Skoupý

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Letter Jam Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.


Trenutno so zaradi močno povečanega števila paketov, ki jih dostavlja DPD, daljši dostavni roki!


Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi protikoronskih ukrepov je fizična trgovina zaprta. Možni so samo osebni prevzemi za spletna naročila.