Libertalia

V tej edinstveni, zelo prepričljivi piratski igri se boste podali na krov ladje polne zakladov – toda tam vas čakajo nasprotniki, ki imajo v rokah popolnoma enake uslužbence kot vi! Zato je pomembno, katere obdržite v roki do konca tretjega tedna plenjenja in katere odigrate takoj.

2 - 6

Število igralcev

45 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

35,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: HOT794764 Kategorija: Oznaki: ,

Nekje na obzorju se ziblje stara gusarska barkača in na njej Kapitan Pogolt sanja o tem, da bo končno naletel na trgovsko ladjo z zakladom, ki mu bo omogočil mirno upokojitev nekje na Karibih. Zdi se, da je ladja, ki je izplula iz kraljevega pristanišča prava priložnost, toda svoj nos so morali vtakniti tudi drugi pirati!

V Libertalii napadate ladjo, polno zakladov. Igra poteka v treh fazah (tednih), vsaka od njih pa ima 6 krogov. V vsakem krogu na ladjo pošljete enega izmed svojih piratskih uslužbencev – pomagajo prav vsi od ladijske maskote opice do španskega guvernerja, elitnega gosta na krovu. Težava je v tem, da drugi pirati napadajo isto ladjo, poleg tega pa imajo popolnoma enake uslužbence kot vi! Zato je ključno, da svoje pomorščake pošljete ropat pravi dan – najmočnejši naj gredo na krov takrat, ko je zaklad najbolj bogat, najšibkejši pa takrat, ko z njimi samo malo ponagajate nasprotnikom.

Vsak dan ima štiri časovna obdobja. Ob zori odigrate eno izmed devetih kartic uslužbencev, ki jih imate na voljo za ta teden. V dnevni fazi razporedite izbrane kartice vseh igralcev na krovu po njihovem ladijskem činu – od najnižje številke proti najvišji. Če dva igralca pošljeta isti lik (kar se ne zgodi poredko, glede na to, da imate vsi igralci v rokah enake uslužbence), odloča dodatni podčin. V dnevni fazi se liki sprehajajo po krovu in vam prinesejo kakšen zlatnik ali ugodnost, morda pa se celo uspejo znebiti enega izmed nasprotnikov. Ko pade mrak, pa je čas za ropanje. Takrat se najprej aktivirajo kartice z najvišjim rankom – igralec z najvišjim uslužbencem ima prvi izbiro, iz katerega ladijskega prekata bo kradel. Razlike so velike – posamezni žetoni zakladov so vredni od 1-5 točk, lobanje pa vam 3 točke odnesejo. Morda v skrinjah najdete celo sabljo, s katero lahko pokončate enega izmed likov, ki so jih nasprotniki postavili pred seboj in jim prinašajo trajne bonuse. Ob zaključku dneva sledi faza nočnih akcij, v kateri lahko nekateri liki opravijo še kakšno malenkost, npr. dobijo dodaten denar ali pa še povečajo zaklad. Po tem umaknete like, pripravite nove zaklade in začnete z novim dnevom.

Libertalia je posebna zaradi sistema, pri katerem imate vsi igralci v rokah enake like – toda, ker začnete z devetimi, vam ob koncu tedna ostanejo v roki tri kartice. Premišljeno izberite, katere pustiti v naslednjem krogu, saj vam znajo v pravem trenutku prinesti odločilno prednost. Še bolj opazno je to v tretjem tednu, ko vam v rokah ostane kartica iz prvega kroga in se ji nasprotniki morda ne morejo nikakor zoperstaviti.

Zmaga igralec, ki ima po treh tednih (3×6 krogov) največ točk, pridobljenih z zakladi.

Odlična igra s tekočim sistemom igranja, veliko nagajive interakcije s soigralci, ni predolga in ob njej se krepko nasmeješ. Počutite se kot pravi pirat – ropajte in se znebite nasprotnikov, kadar vam to ustreza – le na steklenico ruma ne pozabite!

Založnik

Asmodee

Leto

2012

Avtor

Paolo Mori

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2 – 6

Čas igranja

45 min

Starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice - Episode 77 - Libertalia


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Libertalia Gameplay Runthrough

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00