Love Letter (2019 edition)

Love Letter je igra ugibanja in zavajanja, v kateri poskušate princesi dostaviti svoje ljubezensko pismo, vendar pa se morate prej prebiti mimo mnogih dvorjanov. Izjemno priljubljena kratka in preprosta igra!

16,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGLOVLET19 Kategoriji: ,

Staro kraljico so odpeljali zaradi izdaje in jo vrgli v najtemnejšo ječo. Mlada princesa objokana sedi za svojo mizo in zdi se, da je nič ne more spraviti v dobro voljo. Toda ti veš, da je vajina romanca močnejša od političnih spletk v mestu, zato boš storil/-a vse, da se prebiješ mimo mnogih dvorjanov in dostaviš svoje ljubezensko pismo. 

Kakšne so novosti v 2019 ediciji?

2019 edicija ima nove ilustracije, nove žetončke, dve novi vlogi ter podpira igranje do 6 igralcev.

Kako se igra?

Igro Love Letter sestavlja le 21 kartic z različnimi dvorjani. Na začetku igre odstranimo naključno kartico iz igre in nato razdelimo vsakemu igralcu eno. Na svoji potezi igralec vleče eno kartico in eno takoj nato tudi odigra, tako da ima na svoji potezi vedno dve izbiri. Vsaka kartica dvorjana ima drugačen status (moč od 0-8), ter svojo lastno posebno sposobnost.

S stražarjem lahko ugibate, kateri lik drži vaš nasprotnik. Če uganete, je nasprotnik izločen iz igre. Z duhovnikom lahko pogledate karto nasprotnika. Ko igrate barona, primerjate svojo karto s karto enega izmed nasprotnikov – nižji igralec je izločen iz kroga. S pomočjo likov boste lahko dobili o nasprotnikih dodatne informacije, ki jih boste lahko uporabili v svojo korist – vendar pa vas bodo poskušali soigralci tudi zavesti …

Cilj igre je, da ste zadnji preživeli igralec, ali pa da ste ob koncu igre igralec z najvišjo karto – princeso. To pomeni, da je ljubezensko pismo prišlo do nje in romanca se lahko začne.

V čem je čar?

Kljub temu, da igro sestavlja le 21 kartic, jo odlikuje presenetljiva taktična globina, v kateri boste morali uporabiti vse svoje dedukcijske spretnosti, potrebovali pa boste tudi kamnit obraz, saj je igra polna zavajanja. Primer takšnega zavajanja: igralec odigra kartico stražarja in vpraša soigralca, ali morda v roki drži princeso – ga je vprašal zato, ker je želel izvedeti, ali drži princeso – ali zato, ker je želel prikriti, da jo v resnici v rokah drži sam?

Komu je namenjena?

Love Letter je hitra in dinamična igra, ki je namenjena najširšemu krogu igralcev, saj so pravila dovolj preprosta, da jih boste razložili v manj kot minuti, igrajo pa jo lahko tudi otroci. Posebej všeč bo igralcem, ki so jim blizu kratke igre z elementom branja nasprotnikov, kot. npr. Coup, pa tudi Spletke.

Zakaj jo imamo tako radi?

Igra pride s priloženo bombažno vrečko, zaradi česar je zelo hvaležna za shranjevanje, pa tudi za potovanja. Je odlična potovalna igra, ki jo lahko med drugim vzamete tudi na letalo ali vlak in jo odigrate tudi brez mize.

Love Letter je igra, ki je umeščena v svet mestne državice Tempest. V tem svetu je bilo ustvarjenih še 5 drugih družabnih iger, njihova posebnost pa je, da se liki iz ene igre pojavljajo tudi v drugih in vmes doživijo razvoj, njihove zgodbe pa se vedno znova prepletajo.

GremoŠeEno* kriterij:

En krog Love Letter traja manj kot 10 minut, po navadi pa se igra, dokler eden od igralcev ne doseže tretje zmage. Mnogokrat se nam je zgodilo, da so jo igralci želeli igrati cel večer – tudi po tem, ko se je princesa že utapljala v pismih.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2019

Avtor

Seiji Kanai

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Love Letter (2nd Edition) - How To Play

Love Letter (2nd Edition) – How To Play


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku