Mafia de Cuba

V Mafia de Cuba ste tatovi, ki mafijskemu donu kradete diamante iz njegove škatle za cigare, nato pa se z blefiranjem skušate skriti pred posledicami.

6 - 12

Število igralcev

15 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

23,90 

Na zalogi

Mafia de Cuba je bleferska igra za večje družbe, v kateri en igralec prevzame vlogo dona, ostali pa so tatovi, ki mu iz njegove skrinje za cigare kradejo diamante. Od vaše pripadnosti donu (vloga, ki jo prejmete ob začeku igre), je odvisno ali mu ostanete zvesti in ne ukradete ničesar, ali pa želite ukrasti čimveč. Ko pride skrinja nazaj do dona, je ponavadi prazna, ali pa se po njej kotali en piškav diamant. Don skuša nato ugotoviti, kdo izmed igralcev je vzel največ – toda, če se zmoti in pokaže na enega izmed svojih podpornikov ali dveh FBI agentov, ki se skrivata med igralci, izgubi igro. Cilj dona je, da zbere nazaj svoje diamante in njegovi podporniki zmagajo skupaj z njimi. V igri so še običajni tatovi, FBI agenta, pa tudi dva voznika, ki zmagata, če zmaga igralec na njuni desni.

Mafia de Cuba je izvirna bleferska igra, kjer debata med igro ni osredotočena na prepričevanje, kdo je kdo in na spletkarjenje, kot v Resistance ali Volkodlaku. Vse se namreč odvija ena-na-ena med osumljencem in donom, toda vsak dobi svojih 5 minut, saj bo don podrobno pregledal vse, če želi prejeti nazaj vse svoje diamante. Zato je kubanska mafija bolj podobna igri Sheriff of Nottingham, le da je krajša in omogoča igranje z veliko večjo družbo.

Založnik

Asmodee

Leto

2015

Avtor

Loïc Lamy, Philippe des Pallières

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

6 – 12

Starost

10 +

Čas igranja

15 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Igranje vlog, Partnerstva, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Mafia de Cuba Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00