facebook_pixel

Magic: the Gathering – Explorers of Ixalan

Družabna igra, ki temelji na igralnem sistemu Magic: The Gathering, a s to spremembo, da se poleg dvoboja kart borite tudi za nasprotnikova ozemlja na šesterokotnikih. Igrate lahko kot ena izmed štirih ras, vsaka ima priložen vnaprej sestavljen kupček kartic (“deck”).

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

49,90 

Na zalogi

Explorers of Ixalan je samostojna družabna igra iz sveta igre Magic: The Gathering. Za igranje ne potrebujete drugih kart ali pripomočkov.

Ixalan je zelena rajska dežela, ki skriva mnoge zaklade in kjer naletite na marsikateri čudežni pojav in nenavadnega prebivalca. Vaš cilj je poskati izgubljeno starodavno mesto Orazca, ki je nekoč veljalo za Zlato mesto. Igranje poteka po pravilih igre Magic: The Gathering, s to razliko da so dodana nekatera manjša dodatna pravila, ki se nanašajo na osvajanje teritorijev.

V igri prevzamete eno izmed štirih ras, ki jih predstavljajo štirje različni kupi kart: vampirji, dinozavri, pirati in morski vilini. Novost v tej družabni verziji igre MtG, so šestkotne ploščice z različnimi lokacijami, za katere morate plačati dovolj mane, da se odprejo. Ko jih odkrijete, se sproži ena izmed treh za vas ugodnih stvari: dogodek, ki ima takojšen učinek; nagrada, za katero morate kasneje v igri še nekaj doseči in prizorišče, ki vam vsako potezo prinese nekaj dobrega, toda težava je v tem, da vam ga lahko nasprotniki ukradejo. Več ploščic kot igralca obrneta, bližje sta končnemu odkritju Orazce. Ker je ploščic v igri 50, za igranje pa jih potrebujete 29, je vsaka igra nekoliko drugačna in ponuja drugačen ritem in taktike.

Zanimiva predelava najbolj priljubljene igre s kartami zadnjih 25 let. Priporočamo jo občasnim igralcem Magic: The Gathering, ki bi radi klasično igranje popestrili z elementom odkrivanja dodatnih ploščic. Vsak izmed kupov kart ponuja tudi nekaj zanimivih kartic, ki bodo pritegnile zbiratelje.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Peter Lee

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00