Mangrovia

Vladar Mangrovie se počasi poslavlja in izbrati želi naslednika. Skupaj s soigralci si prizadevate za njegovo naklonjenost z grajenjem kočic po svetih poteh in nabiranjem amuletov.

2 - 5

Število igralcev

75 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

29,90 

Na zalogi

V Mangrovii, simpatični igri grajenja karibske vasice, postavljate hišice po liniji starodavnih poti ali pa na posebno svetišče, kjer v zameno za gradnjo prejmete amulete. Svojo taktiko izberete na super preprost način. S postavitvijo le enega žetona prejmete dve akciji, s svojo izbiro pa določite tudi vrstni red igranja igralcev. Cilj igre je, da zberete največ točk, ki jih poglavar podeli le tistim, ki najbolj zvesto sledite linijam svetih poti. Poti je 8, točkujeta pa jih le igralec z največ hišicami in njegov najbližji zasledovalec. Na potezi storite eno izmed dveh akcij, ki ste jih izbrali – ponavadi je ena malo boljša in druga malo slabša. Omogoča vam, da naberete kartice pokrajin, ki služijo kot dovoljenja, da hiško postavite na določenem polju. Lahko naberete tudi denar, ki je potreben za postavitev hišic. Če se odločite za eno izmed teh dveh močnih akcij, to pomeni, da boste hišice postavljali nazadnje – kar pa ni najbolj ugodno, saj vas lahko igralci prehitijo pri bitki za proste svete poti. V Mangrovii tako ves čas iščete ravnovesje med tem, da imate v rokah dovolj moči za postavljanje in da ste v pravih trenutkih prvi na vrsti. Pomembno je tudi zbiranje amuletov, ki prinašajo možnost, da hišice gradite na posebnih poljih, kjer denar ne šteje nič, temveč morate imeti pooblastilo lokalnega vrača (amulet). Prav s temi polji si lahko zagotovite odločilno prednost na eni izmed svetih poti. Nekatera polja stojijo na preseku dveh poti in ta so še posebej zaželjena – toda ali si lahko privoščite, da gradite tam? Igra se konča, ko eden od igralcev postavi svojo zadnjo kolibo, zmagovalec pa je igralec, ki prejme največ točk in s tem postane poglavarjev naslednik. Mangrova je odlična taktična družinska igra, pri kateri je vse prepuščeno vašim odločitvam, od sreče pa je odvisno zelo malo ali skoraj nič.

Leto

2014

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Založnik

Število igralcev

Čas igranja

75 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/mangrovia-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Mangrovia Review – with Zee Garcia


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Mangrovia Gameplay Runthrough

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00