Manila

V Manili postanete trgovski špekulanti, ki služijo na račun uspeha in neuspeha tovornih ladij, ki plujejo po reki.

2 - 5

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

10 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

24,50 

Na zalogi

V Manili na Filipinih se vse vrti okrog ladij in tovornega prometa. Ste trgovec, ki računa na dostavo ene izmed štirih surovin – dragih kamnov, muškatnega oreščka, svile in ginsenga. Prevoz dobrin je ogrožen s strani morskih neviht, lahko pa da stvari celo obtičijo pozabljene v skladiščih na drugem otoku! Vaša naloga je, da pravilno predvidite razmere na morju in stavite na pravo ladjo. Igralci na začetku vsakega kroga najprej z dražbo izberete pristaniškega mojstra. Če zmagate, lahko izberete, katere tri dobrine bodo imele možnost priti do Manile (vsak krog je ena izpuščena). Nato igralci stavijo na svoje ladje. Če njihova ladja pride do cilja, bo cena dobrin narasla in igralci tako postopoma postajajo vedno bolj bogati. Ladje se premikajo s kockami – vsak igralec vrže dve kocki in število pik razporedi med tri ladje – ne nujno enakomerno, seveda pa skuša pomagati ladji, na katero je stavil. Toda pri tem se morajo ladje izogniti tudi piratom, ki jih lahko odigra en igralec v krogu – če pravilno zadane, ukrade dobrino na ladji, še preden ta prispe do cilja. Toda dobra novica je, da se igralci lahko tudi zavarujejo za primer, če ladja ne pride do cilja. Zmaga igralec, ki je uspel največkrat pravilno staviti na pravo ladjo in nabrati največ dobrin.

Manilo priporočamo kot odlično družinsko igro, saj se odigra v približno 30-45 minutah, naučite se je zelo hitro, koncept stav pa je super zabaven, saj ste igralci vsako potezo na trnih, kaj se dogaja z vašim dragocenim zakladom. Dobrodošli v mestu čolnov, azijski različici Benetk – Manili!

Leto

2010

Avtor

Franz-Benno Delonge

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Založnik

Zoch Verlag

Število igralcev

2 – 5

Čas igranja

60 min

Starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Dražba, Metanje kock, Postavljanje delavcev, Stave

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/manila-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail
Manila Review - with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00