Munchkin Deluxe

Munchkini so odštekana in satirična verzija iger Dungeons and Dragons. Po podzemnih ječah ubijate pošasti, napadate soigralce in jim kradete zaklade. Deluxe verzija ima priloženo ploščo, ki olajša pregled nad dogajanjem v igri.

3 - 6

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

29,90 

Na zalogi

Šifra: BGMUNDEL Kategorija: Oznake: , ,

Munchin Deluxe je razširjena, samostojna verzija igre Munchkin.

Deluxe verzija poleg kart iz klasične verzije Munchkinov vsebuje tudi figure za vse igralce ter tablo, na kateri imate lepo organizirane kupčke s karticami. Na tabli je tudi potka, na katero postavljate svoje figure in s tem označujete stopnjo, na kateri se nahajate.

Igra je po pravilih in priloženih kartah identična osnovni različici. Igro začnemo kot drzni raziskovalci temnic prve stopnje. Cilj vsakega igralca je, da doseže deseto stopnjo, takšno odličnost pa bo lahko dosegel le s pogumnim bojevanjem, spretnim nabiranjem prave opreme in predvsem s spletkarjenjem in tatvinami, ki jih bo zakrivil nič hudega slutečim soigralcem. Igralec med igro prevzame eno izmed ras (polovičneži, orki, škrati, palčki), ki določa, katere izmed kartic opreme bo lahko oblekel in kakšne posebne sposobnosti bo lahko uporabil. Prav tako si izbere družbeni sloj (klerik, tat, čarovnik, bojevnik), s čemer postane bolj spreten pri tatvinah, bojevanju, …

Osrčje igre predstavljata dva tipa kartic: kartice zakladov in kartice srečanja. Na vsaki potezi igralec »z brco odpre vrata« – kar pomeni, da iz kupa na sredini mize povleče kartico srečanja. V večini primerov bo na drugi strani srečal pošast, proti kateri se bo moral bojevati. Pošasti imajo različne stopnje moči, igralci pa jih poskušajo premagati s seštevkom točk napada, ki jih prinašajo orožja in ostala oprema, nadnaravne moči in izkušenost bojevnika. V primeru, da je igralec prešibak, lahko prosi za pomoč, vendar pa to deluje tudi v obratno smer – zlobni soigralci lahko okrepijo pošast ali pa v temnico podtaknejo še kakšno dodatno! Če bo igralec premagal pošast, bo lahko iz sobe pobral zaklade, ki jih je varovala pošast, prav tako pa bo okrepil svoj nivo izkušenosti. Če mu ne bo uspelo, pa bo izkušenost in opremo izgubil. Po koncu poteze nadaljuje naslednji igralec – vse dokler eden izmed igralcev ne doseže 10 nivoja izkušenosti.

Založnik

Leto

2011

Avtor

Steve Jackson

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Take That, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/munchkin-deluxe-navodila.pdf

168 ovitkov velikosti

Starlit Citadel

Video Thumbnail
Munchkin Review - Starlit Citadel Reviews Season 1

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku