Munchkin

Munchkini so odštekana in satirična verzija iger Dungeons and Dragons. Po podzemnih ječah ubijate pošasti, napadate soigralce in jim kradete zaklade. Igra poteka s pomočjo kartic, polnih humorja.

24,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGMUN Kategorija: Oznaka:

Spusti se v temnico. Pokončaj kogarkoli (ali karkoli) srečaš. Pomagaj svojim prijateljem ali pa izkoristi njihovo nepazljivost. Pograbi zaklad. IN TECI!

Kako se igra?

Igro začnemo kot drzni raziskovalci temnic prve stopnje. Cilj vsakega igralca je, da doseže deseto stopnjo, takšno odličnost pa bo lahko dosegel le s pogumnim bojevanjem, spretnim nabiranjem prave opreme in predvsem s spletkarjenjem in tatvinami, ki jih bo zakrivil nič hudega slutečim soigralcem. Igralec med igro prevzame eno izmed ras (polovičneži, orki, škrati, palčki), ki določa, katere izmed kartic opreme bo lahko oblekel in kakšne posebne sposobnosti bo lahko uporabil. Prav tako si izbere družbeni sloj (klerik, tat, čarovnik, bojevnik), s čemer postane bolj spreten pri tatvinah, bojevanju, …

Srčiko igre predstavljata dva tipa kartic: kartice zakladov in kartice srečanja. Na vsaki potezi igralec »z brco odpre vrata« – kar pomeni, da iz kupa na sredini mize povleče kartico srečanja. V večini primerov bo na drugi strani srečal pošast, proti kateri se bo moral bojevati. Pošasti imajo različne stopnje moči, igralci pa jih poskušajo premagati s seštevkom točk napada, ki jih prinašajo orožja in ostala oprema, nadnaravne moči in izkušenost bojevnika. V primeru, da je igralec prešibak, lahko prosi za pomoč, vendar pa to deluje tudi v obratno smer – zlobni soigralci lahko okrepijo pošast ali pa v temnico podtaknejo še kakšno dodatno! Če bo igralec premagal pošast, bo lahko iz sobe pobral zaklade, ki jih je varovala pošast, prav tako pa bo okrepil svoj nivo izkušenosti. Če mu ne bo uspelo, pa bo izkušenost in opremo izgubil. Po koncu poteze nadaljuje naslednji igralec – vse dokler eden izmed igralcev ne doseže 10 nivoja izkušenosti.

V čem je čar?

Epski spopadi! Spletkarjene in zahrbtnost! Drama! Kaj se skriva za vrati? Več drame! Praska, praska, praska. Smrt! Veliki jezni piščanci! Več smr… O hej, baloni, kul.

Komu je namenjena?

Munchkin je najbolj priljubljen med mladimi, še posebno med 20 in 35 leti. Odlična igra za ljubitelje računalniških iger, stripov in dobrih poznavalcev ameriške pop kulture. Ja, za geeke, ampak to ste rekli vi, ne mi.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ker ne obstaja nobena druga igra, kjer lahko svoje soigralce premagate s pomočjo plavajočega nosa in podgane na palici.

GremoŠeEno* kriterij:

Povprečna igra traja približno uro in pol, zato je odlična osrednja igra večera družabnih iger. Obenem pa je Munchkin preprosta in privlačna mala igra, h kateri se boste radi vračali, za njo pa obstaja tudi kopica kulskih razširitev in samostojnih iger s tematikami policijskih filmov, kung-fuja, zombijev, divjega zahoda, legendarnih bojevnikov, kot je bil Conan barbar, itd.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/munchkin-navodila.pdf

Založnik

Leto

2001

Avtor

Steve Jackson

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Starlit Citadel

Munchkin Review - Starlit Citadel Reviews Season 1
Munchkin Review - Starlit Citadel Reviews Season 1

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku