My Little Scythe

My Little Scythe je čudovita družinska strateška igra, v kateri se vsak igralec z dvema živalicama odpravi na pustolovščino v kraljestvu Pomme.

1 - 6

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

42,90 

Na zalogi

My Little Scythe je družinska strateška igra, ki se dogaja v barviti deželi Pomme. V njej izberete dve živalici, ki si skušata prislužiti 4 trofeje za različne podvige, ki pomagajo drugim igralcem ali kralju. Na potezi lahko igralci izvedejo eno izmed treh različnih akcij – lahko se premikajo, izdelujejo predmete, ali preiščejo polje, na katerem so. S temi akcijami nabirate jabolka, dragulje in pite, vse pa ni zgolj za vaše lastne potrebe. Igra namreč nagrajuje, da utrdite prijateljstva z drugimi igralci, tako da jim poklonite dragulje. Da pa je vse skupaj lahko tudi malo tekmovalno in zabavno, zbirate pite, zato da se potem lahko udeležite velikega medsebojnega obmetavanja s pitami. Zmagovalec dobi enega izmed štirih pokalov in je tako korak bližje zmagi. Še eno trofejo dobite tako, da v gradove na zemljevidu prinesete čimveč draguljev in jabolk, tako da igra izjemno prepleta kopico različnih izzivov, zato da bi izpolnili en sam večji cilj.

Pri potovanju po zemljevidu se srečujete z raznimi karticami majhnih dilem, v katerih se morate odločiti za eno izmed možnih rešitev, vsaka pa ima dobre in slabe strani (npr. ko srečate kravico, ki se mora učiti za test – ji A) lahko pomagate, toda s tem izgubite čas; B) lahko nadaljujete svojo pot, toda od kravice ne prejmete nagrade; ali pa C) ji pomagate na testu nekoliko pogoljufati – toda za to ste kaznovani). Vsak igralec ob začetku igre izbere kartico, ki določa njegovo “osebnost”, s to posebno močjo, pa si lahko pomagate med igro.

Igrate lahko v različnih načinih igranja: drug proti drugem (kdo bo uspel prvi zbrati štiri trofeje?), v ekipah ali v sodelovalnem načinu – proti umetnemu igralcu, ki ga nadzoruje igra. Tudi solo igranje je omogočeno.

My Little Scythe omogoča igranje z otroci, starejšimi od 6 let, saj kopica mini izzivov odlično zadrži pozornost otrok – tudi tistih, ki se hitro začnejo dolgočasiti. Zaradi elementov zgodbe v angleškem jeziku, je za otroke brez znanja angleščine nujna prisotnost prevajalca. Tudi odrasli se bodo ob igranju zelo zabavali, saj je dovolj poglobljena in napeta, da je dober izziv tudi za odrasle. Zgodba igre je intuitivna in poudarja pomen dobrih medsebojnih odnosov, zato je eno izmed naših najbolj toplih priporočil za novo družinsko igro.

 

Založnik

Avtor

Hoby Chou, Vienna Chou

Leto

2017

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Prevlada na področju, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Watch It Played

Video Thumbnail

My Little Scythe – How To Play

Dice Tower

Video Thumbnail

My Little Scythe Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00