Near and Far: Amber Mines

Amber Mines je razširitev za igro Near and Far, s katero se lahko preizkusite v sodelovalnem ali solo načinu, dodana sta dva nova scenarija, poleg tega pa razširitev vsebuje štiri manjše module, ki popestrijo način igranja.

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

23,90 

Na zalogi

Amber Mines je razširitev za igro Near and Far. Za igranje potrebujete osnovno igro.

Ljudstvo Arzijcev je bolj kot katerokoli drugo dobrino cenilo jantar. V tej razširitvi se podate na lov za njim, globoko v rudnike pod že tako razkošno deželo. Največja novost razširitve je igranje v sodelovalnem načinu (ki omogoča tudi solo igranje), prav tako pa sta dodana dva nova scenarija, pri katerih začnete z določeno postavitvijo plošče, nato pa skušate glede na predstavljeno zgodbo odigrati kar najbolje.

Dodani so tudi štirje moduli, ki popestrijo igranje in jih lahko poljubno priključite igranju:

Rudniki jantarja. Ta modul vključuje nove kartice rudnikov, v katere se spuščate, da bi nabrali kar največ jantarja. Toda vsak pohod je precej težaven in tvegan, sploh takrat, ko imate odprtih že kar nekaj kartic (s tem se namreč vaša pot podaljša). V nekaterih jamah se morate celo boriti proti pošastim. Na srečo lahko v že osvojenih jamah postavite šotor in naslednjič nadaljujete od tam. Vsaka kartica vam poleg jantarja prinese tudi nagrado, zato se splača tvegati. Modul deluje z novo ploščico, ki prekrije del igralne plošče, kjer je rudnik, z novimi možnimi akcijami.

Nova osrednja tržnica. V igro dodate novo ploščico General Store, ki prekrije staro polje. S tem dobite nove akcije, predvsem pa nov set kock, ki jih lahko na potezi vržete ponovno, če niste zadovoljni z rezultatom meta.

Magija. Igranju priključite paket kartic s čarovnijami, ki vam omogočajo nove enkratne ali trajajoče posebne sposobnosti in s katerimi lahko zelo razburkate potek dogodkov v igri. Modul deluje s pomočjo prenovljenega polja Mystic Hut, ki omogoča nove akcije, prav tako pa igri dodate števec magije. Igralec, ki pride na njem najdlje ob koncu igre, je dodatno nagrajen. Vsakič, ko na števcu prečkate polja z narisanimi karticami magije, lahko potegnete tri kartice in zadržite eno.

Nove kartice nevarnosti. Z njimi nadomestite kartice nevarnosti iz osnovne igre (13 jih je).

Poleg naštetega so novi tudi nekateri vaščani, npr. novi rudarji in čarovniki, s katerimi začnete igro. Celo namesto kužka iz osnovne igre, lahko po novem izberete mravljinčarja.

Pester in zelo soliden dodatek, ki ponuja kopico novih možnosti za ljubitelje čudovito ilustrirane in po igralnem načinu izvirne igre Near and Far.

 

Založnik

Leto

2018

Avtor

Ryan Laukat

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Izbiranje kartic, Metanje kock, Pripovedovanje zgodb, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Near and Far: Amber Mines Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00