New Angeles

New Angeles je fantastična igra pogajanj, v kateri igralci prevzamejo vlogo grabežljivih vodij korporacij, ki s svojim vplivom nadzirajo dogajanje v svetovni metropoli, New Angelesu (Android: Netrunner svet).

4 - 6

Število igralcev

180 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

59,90 

Na zalogi

Dolgo časa ste mirno molzli največjo molzno kravo na svetu, mesto luči in svetovno metropolo, ki se je pred dvajsetimi leti preimenovala v New Angeles. V njem živijo ljudje dveh slojev, zato so neizogibni vedno bolj pogosti izbruhi nasilja, bolezni in drugih preglavic, ki se jih trudite učinkovito zadušiti, preden privabite pozornost zveznih nadzornikov. Če vam stvari uidejo izpod nadzora, pristanete v ječi in izgubite igro.

Igralci ob pričetku igre izberejo centralni sedež enega izmed šestih podjetij: Haas – Bioroid, Globalsec, Jinteki, Melange Minin, NBN in Weyland Consortium. Vsaka ima svojo specifično usmeritev – nekateri se ukvarjajo z upravljanjem genomov, drugi ustvarjajo androidno vrsto nadljudi, tretji so mojstri rudarjenja na oddaljenih planetih, med drugim pa se lahko postavite tudi v vlogo največje medijske korporacije na planetu. Vsaka se glede na moči, ki jih ima, igra nekoliko drugače.

Ob pričetku igre prejmete kartico s končnim ciljem, ki določi od katerega rivala morate biti ob koncu igre bogatejši. Unikaten sistem, pri katerem se ne trudite premagati vseh igralcev, temveč le enega, ustvarja izvrstno dramo med pogajanji, ki se sprožijo v vsaki potezi. V vsakem krogu eden od igralcev predlaga poslovno odločitev, ki jo drugi lahko podprejo ali pa ji oporekajo. S poslovnimi odločitvami korporacije vplivajo na stanje v mestu – npr. plačajo najemniški policiji, da ublaži upore ali postavijo nov zabaviščni center, da ostane mesto dovolj zanimivo za bogate prebivalce. Če igralci poslovno odločitev podprejo s tem tudi sami prejmejo profit, lahko pa oporekajo in skušajo na mizo spraviti svoj, po njihovem mnenju boljši predlog. Odločitev nikoli ni lahka, saj se z vašim razvojem (številom ničel na računu) dviga tudi rizik, da se nevarnost v mestu povzdigne na stopnjo, kjer je ne bo mogoče več zadržati in bodo mesto prevzele federalne enote (kar pomeni, da vsi igralci izgubijo). Toda pozor, med vami je lahko tudi skrivni agent federacije, katerega edini cilj je, da v mesto vnaša kaos in podpihuje igralce, naj sklepajo čimbolj dobičkonosne poteze, z namenom da bi korporacije izgubile nadzor. Vsako podjetje ima v roki tudi svoje dodatne vrednosti v obliki ljudi, predmetov in izumov, ki jih igralci med sabo tudi menjajo, kar lahko odločilno vpliva na razplet pogajanj.

V New Angelesu zato ves čas iščete najbolj dobičkonostno pot, a z enim očesom pazite, da množice ne podivjajo in se obrnejo proti vam. Izjemna igra z močno tematiko in vrhunskimi ilustracijami, po kateri naj posežejo tisti, ki si želijo igre, kjer je vsa pozornost na interakciji med igralci in jih ne moti daljši čas igranja (3-4 ure), ki pa mine še prehitro, saj je vsak krog poln nepredvidljivih obratov ter odločitev.

Leto

2016

Avtor

James Kniffen

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Fantasy Flight Games

Število igralcev

4 – 6

Starost

14 +

Čas igranja

180 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Glasovanje, Različne moči igralcev, Zasedanje ozemlja

The Secret Cabal

Video Thumbnail

New Angeles Overview and Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00