Nova Luna

Nova Luna je abstraktna strateška igra. Igralci nabirajo koščke mozaika in pri tem skušajo prehiteti svoje tekmece.

1 - 4

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

26,90 

Na zalogi

Šifra: BGNOVLUN Kategorija: Oznaka:

Za koliko igralcev: 1-4
Koliko časa: 30 min
Zahtevnost: 2/5

Igralci igro pričnejo vsak s svojim kupčkom barvnih žetonov. Prvi, ki se jih znebi, zmaga! Od žetonov se lahko poslovimo, kadar s polaganjem koščkov mozaika izpolnimo kakšnega izmed ciljev na njih.

Koščki mozaika so v štirih barvah, na vsakem izmed njih pa je vsaj en in največ trije cilji, ki jih lahko izpolnite; morda se morata koščka dotikati še dva rumena koščka, ali pa rdeč in moder in tako naprej. Ko dosežemo cilj, ga prekrijemo z žetončkom in smo korak bližje zmagi.

Koščke mozaika pobiramo z glavne igralne plošče, po kateri kroži luna. Vedno lahko vzamemo enega izmed prvih treh koščkov za luno. Luno nato premaknemo tja, kjer se je prej najahal košček, ki smo ga vzeli, s tem pa vplivamo na to, kaj je na voljo igralcu za nami.

Ko poberemo košček, na luninem krogu premaknemo tudi svojo figuro, in sicer za toliko polj, kot je napisano na koščku. Delci mozaika, ki imajo večji potencial, nas premaknejo za več polj od tistih, ki imajo manjši potencial. To je sila važno, saj igra ne poteka v običajnem sosledju potez, temveč je vedno na vrsti tisti igralec, ki je s svojo figuro najbolj zadaj. To pomeni, da lahko (z nekaj sreče in preračunljivosti) igralec odigra tudi več kot eno potezo zapored.

Priporočamo: Nova Luna nas spominja na izvrstni Patchwork. Všeč bo tudi ljubiteljem drugih abstraktnih iger, kot so denimo Quarto, Quoridor in Hive, priporočamo pa jo tudi navdušencem nad serijo Azul in igro Sagrada. Odsvetujemo jo volkodlakom.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Uwe Rosenberg

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

8 +

Mehanika

Polaganje ploščic

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail

Nova Luna Review – with Zee Garcia

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku