Pandemic: In the Lab

In the Lab je druga razširitev igre Pandemic, ki doda laboratorij, v katerem zdravite bolezni. V njem boste zbirali vzorce in izvajali poskuse, preden boste lahko bolezni dokončno iztrebili. Dodatek omogoča tudi igranje s 6 igralci in sicer v dvojicah. Za ljubitelje solo igranja je dodan tudi sistem centralne postaje, ki sodeluje z enim samim rešiteljem sveta. Dodani so še novi poklici in dogodki, razširjeni pa so tudi moduli iz prvega dodatka (mutacije in smrtonosni virus).

44,90 

Število igralcev

1 - 6

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGPANIN Kategoriji: , Oznaki: ,

Pandemic: In The Lab je razširitev za igro Pandemic. Za igranje potrebujete osnovno različico igre in razširitev On the Brink.

Kaj je novega?

Pandemic: In The Lab je druga razširitev za igro Pandemic. Zelo popestri igranje z dodatkom nove igralne plošče – laboratorija, v katerem razvijate zdravila za bolezni. Kocke, ki jih vzamete z mest, lahko pošljete nazaj v zalogo, lahko pa jih uporabite kot vzorec, ki ga pošljete v laboratorij.

Laboratorij sestavlja pet različnih postaj, vsako od njih predstavlja ena izmed petrijevk, ki ste jo prejeli v prvem dodatku On The Brink. Za bolezen, ki jo zdravite, odprete kartico, ki vam diktira, koliko vzorcev posamezne barve morate zbrati. Nato pa zbrane vzorce po želji pošljete skozi centrifugo, ločevalnik ali pa v rastno komoro – od tam pa so pripravljene za testiranje in končno odkrivanje cepiva. To malenkostno oteži igro, saj potrebujete več potez in odkrivate zdravilo samo za dve bolezni hkrati – vendar pa je postopek veliko bolj zanimiv za igranje kot zbiranje kartic, kot ga poznamo iz osnovne igre. Akcije v laboratoriju namreč lahko delajo vsi igralci, zato pride sodelovalni način igranja še bolj do izraza.

Posebnost tega dodatka je tudi igranje v načinu dvojic, ki je med sodelovalnimi igrami redkost in dobra popestritev. Pred igro se igralci razdelijo v dve ali tri ekipe po dva igralca, vsaka dvojica pa prejme kartico s ciljem, ki bo na koncu igre prinesel dodatne točke. Ob igralno ploščo se položijo tudi žetoni s splošnimi cilji (npr. kdo bo prvi odstranil rumeno bolezen, kdo bo odkril prvo zdravilo, itd.). Posebnost tega načina je, da ste igralci ves čas v dilemi kdaj boste pomagali k skupni zmagi in kdaj boste igrali sebično – od tega je tudi odvisno, katere informacije boste delili s soigralci. Pozor, če vas igra premaga in virusi uničijo svet – zmagovalne ekipe ni! Podajanje kartic med igralci, ki niso del ekipe tudi stanejo dvojno. Vsaka ekipa prejme ob začetku igre tudi svojo lastno raziskovalno postajo, ki jo lahko uporabljata le soigralca.

Za razliko od ljubiteljev ekipnega duha, bodo tudi solisti prišli na svoj račun, saj igra omogoča napredno igranje za enega samega igralca. V ta namen boste ob začetku igre izbrali svojo vlogo, nato pa boste celo igro sodelovali s Centrom za nadzor bolezni. Ta kartica bo statična, vendar se bo obnašala podobno kot ena izmed vlog, saj bo imela svojo roko kartic z mesti, pomagala pa vam bo pri premikanju vašega lika, zbiranju kartic za odkritje zdravil, z njeno pomočjo pa boste kadarkoli med igro lahko tudi zamenjali poklic vašega lika. Solo način igranja, ki je veliko bolj dodelan kot v običajni različici, kjer ste morali prevzeti vlogo dveh (ali več) običajnih likov hkrati.

Dodane so tudi štiri nove kartice poklicev (npr. pilot in virologinja) in tri nove kartice dogodkov. Z dvema karticama je razširjen tudi modul smrtonosnega virusa iz prve razširitve (dva nova neželjena dogodka) in modul mutacij, s katerim postane vijolična bolezen po številu kock enakopravna ostalim (24 kock), vendar pa se tudi hitreje širi – še vedno pa se obnaša drugače kot ostali virusi, saj je mutirana.

Odlična razširitev, s katero boste odkrili popolnoma nove dimenzije ene najbolj priljubljenih iger zadnjih let. Lotite se je lahko tudi, če ste osnovno različico odigrali le enkrat ali dvakrat, saj nova pravila niso preveč kompleksna – sodelovalni način igranja in taktična globina pa prideta še veliko bolj do izraza.

Avtor

Matt Leacock

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.


Dice Tower

Miami Dice, Episode 117 - Pandemic: In the Lab
Miami Dice, Episode 117 - Pandemic: In the Lab


Rahdo Runs Through

Pandemic In the Lab Gameplay Runthrough
Pandemic In the Lab Gameplay Runthrough


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pandemic: In the Lab”

51 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku