facebook_pixel

Pandemic: Rising Tide

Pandemic: Rising Tide je različica igre Pandemic, v kateri se namesto z boleznimi, spopadete z vdori vode na nizozemske pokrajine, v času industrijske revolucije.

2 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

49,90 

Na zalogi

Pandemic: Rising Tide je samostojna igra. Za igranje ne potrebujete drugih različic igre Pandemic.

Igra se odvija v začetku industrijske dobe, ko se je Nizozemska borila z vdori morja na izsušena območja. Skupaj s soigralci morate postavljati nasipe in črpalke, s katerimi krotite poplave.

Stari način črpanja s pomočjo postavljanja prekopov in ročnih črpalk ni več dovolj, vam bo pa pomagal zajeti vodo, medtem, ko se trudite postaviti štiri velike hidravlične črpalke, ki bodo korenito spremenile podobo Nizozemske in ji omogočile, da pridobi novo rodovitno zemljo brez večnega strahu poplavljanja. Toda izziv ni lahek, saj voda ves čas narašča in že majhna nepozornost lahko poskrbi za poplavljanje, ki je usodno za celotno deželo. Zato je ključno, da se naučite dobro predvideti vremenske nevšečnosti in gibanje vode, saj se lahko le tako odzovete, še preden narava udari prva.

Igra poteka po enakem igralnem načinu kot osnova različica Pandemica, z obračanjem kartic nevarnosti in postopnim kopičenjem težav, ki zahteva vašo prisotnost po celotnem zemljevidu. Toda v Rising Tide je še dodatno poudarjen element predividevanja, predvsem zato, ker od vas zahteva pazljivo postavljanje prekopov, ki bodo pomagali zajeziti škodo ob najhujših poplavah. Z njimi namreč usmerjate, kako se bo razlila voda, ko se zgodi najhujše. V seriji Pandemic iger je prav ta najbolj polna detajlov (še nekoliko bolj kot Iberia), vendar obdrži preprostost izvirnika. Poleg tega ponuja tematsko nekoliko drugačno igralno izkušnjo, saj v ospredju niso več bolezni, temveč borba človeštva proti izzivom narave.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Matt Leacock, Jeroen Doumen

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Starost

8 +

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Pandemic: Rising Tide Review – with Zee Garcia

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00