Pandemic

Odlična kooperativna igra kjer specialisti rešujejo svet pred virusi in epidemijami, ki se širijo po svetu.

44,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGPAND Kategorija: Oznaki: ,

Hkratni izbruh štirih neznanih virusov je človeštvo pripeljal na rob globalne katastrofe. Smrtonosno pandemijo lahko prepreči le skupina znanstvenikov, ki mora izumiti cepivo, obiskati obolela mesta in pozdraviti prebivalstvo. Vsak od vas bo imel posebno mesto znotraj ekipe, postavljene pred največjo preizkušnjo našega časa.

Ura tiktaka, pritisk se stopnjuje. Tišino znotraj laboratorija je moč rezati z nožem. Obrazi tvojih znanstvenih kolegov se spogledujejo v negotovosti. Tvoja naslednja odločitev je ključna. Če se v Hong Kongu srečaš z epidemologinjo, bosta končno odkrila zdravilo za opičji prisadek, vendar medtem Kinšasi grozi pandemija mbwane virusa, ki jo lahko prepreči le tvoje znanje postavljanja karanten. Globoko zajemi sapo… Usoda človeštva je v tvojih rokah.

Kako se igra Pandemic?

Pandemic je sodelovalna igra, kar pomeni, da boste morali s soigralci skupaj premagati izzive, ki vam jih zastavlja igra. Poteka na svetovnem zemljevidu. Planet so hkrati napadli štirje različni virusi, ki jih predstavljajo kocke štirih različnih barv. Več kot jih je postavljenih znotraj posameznega mesta, višja je tamkajšna stopnja epidemije. Ko mesto doseže najvišjo stopnjo epidemije in ga pretrese nov izbruh, se virus prenese v vsa sosednja mesta.

Cilj igre Pandemic je, da odkrijemo cepivo za vse štiri bolezni, še preden pride do globalnega izbruha vseh bolezni hkrati, oz. preden se eden od virusov razširi do te mere, da ga ni več moč ustaviti – kar se zgodi, ko zmanjka kock ene barve. Na svoji potezi boste igralci lahko potovali po ogroženih območjih, gradili raziskovalne postaje in zdravili bolezni (odmikali kocke z mest), ter s pomočjo zbiranja kartic odkrivali cepivo za bolezni. Na začetku igre bo vsak igralec prejel tudi posebno vlogo, ki mu bo dodelila mesto znotraj ekipe. Raziskovalka bo npr. lažje odkrila cepivo za viruse, reševalec pa bo hitreje očistil mesto bolezni.

V čem je čar igre Pandemic?

Le redke igre vas bodo povezale v tako homogeno ekipo, kot to stori Pandemic. Vsi igralci sodelujejo pri prav vsaki potezi, zato so vse odločitve vaše skupne – tako dobre, kot tudi tiste, ki bodo pokopale pol Rusije. Napeto vzdušje se skozi igro fantastično stopnjuje, zato boste proti koncu igre ob živčnem grizljanju nohtov spremljali obrat vsake kartice, ki bi lahko pomenil začetek pandemije.

Komu je namenjena?

Priporočamo jo družinam z nekoliko starejšimi otroci, skupinam prijateljev in sodelavcem, saj je zaradi sodelovalnega koncepta odlična igra za povezovanje, spoznavanje in team building.

Zakaj jo imamo tako radi?

Pri Pandemicu sta nam posebej všeč dve stvari. To, da lahko na svoji potezi storimo več stvari hkrati (natančneje, štiri), zato lahko kombiniramo različne ideje in združimo predloge večih igralcev. Odločitev je tako nekoliko lažja, kot če bi se morali odločiti samo za en predlog. Prav tako moramo izpostaviti, da je Pandemic po oblikovni plati ena izmed najbolj atraktivnih iger na tržišču in zares dobro pričara vzdušje modernega globalnega zapleta.

GremoŠeEno* kriterij:

Ključna prednost Pandemica je, da igro lahko prilagodite in nastavite na drugo težavnostno stopnjo. Tako bo z vami zelo dolgo in bo primerna za igranje z različnimi tipi igralcev – manj in bolj izkušenimi. Na voljo je tudi precej dodatkov, ki med drugim omogočajo igranje z elementom izdajalca, ki podtika viruse, ali pa z igranjem v dvojicah.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2013

Avtor

Matt Leacock

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/pandemic-navodila.pdf

118 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

Board Game Brawl

Pandemic review - Board Game Brawl
Pandemic review - Board Game Brawl


Dice Tower

Pandemic Review - with Tom Vasel
Pandemic Review - with Tom Vasel

Drive Thru Review

Pandemic Review
Pandemic Review


Pandemic: Morgan Webb, Ed Brubaker, and Robert Gifford Join Wil on TableTop, episode 14
Pandemic: Morgan Webb, Ed Brubaker, and Robert Gifford Join Wil on TableTop, episode 14

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku