Pecunia non olet (2nd edition)

V igri Pecunia non olet (lat. “denar ne smrdi), postanete upravitelj stranišč v rimskih časih. Vsaka stranka ima svoje zahteve in čas, ki ga potrebuje, vi pa jih razporedite tako, da bo denar kar najbolje, khm, pritekal.

2 - 6

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

19,90  14,90 

Na zalogi

Stari Rim je veljal za najbolje razvito civilizacijo svojega časa, toda ljudje tam niso bili nič drugačni kot danes. Ko jih je zagrabila potreba, so še vedno pobesnelo iskali najbližje javno stranišče in v tem ste zavohali svojo priložnost. Upajmo, da ne dobesedno …

Pecunia non olet je preprosta igra s kartami, v kateri imate na voljo tri stranišča, na vaša vrata pa ves čas trkajo nove (precej nervozne) stranke. Razdeljene so na več vrst: ženske, ki si školjko lahko delijo, senatorji, ki nočejo sedeti zraven sužnjev in moški, ki so vseh vrst. Vsaka stranka potrebuje v kabini svoj čas in takrat se ga ne sme priganjati, če želite na koncu dobiti zlatnike, ki jih je obljubil (in to nikakor ni metafora za hemeroide). Kdorkoli od lastnikov stranišč prvi doseže cilj, ki ste ga zastavili ob začetku igre, je zmagovalec. V igri je 70 različnih strank in 40 akcijskih kartic, s katerimi lahko počnete… marsikaj.

Pecunia non olet je igra, ki požene poslovno strast po žilah. Dovolj preprosta je, da jo osvojite v minuti in je odlična zabava za primerne večje družbe. Četudi vas v skupini popelje na kraje, kamor gre še cesar sam.

Založnik

Leto

2016

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00