Pi mal Pflaumen

Pi Mal Pflaumen je igra s kartami, pri kateri pobirate sadje z mize, cilj pa je, da naberete čimveč različnih sadežev iste vrste.

3 - 5

Število igralcev

30

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

10,90 

Na zalogi

Šifra: BGPIMAL Kategorija: Oznaki: ,

V Pi mal Pflaumen, igri pobiranja “štihov”, obirate sadje in ga spravljate v košare. Cilj igre je, da izpolnite čimveč naročil za različne pare in trojice sadja, ki se na koncu pretvorijo v točke. Vsako sadje ima svojo vrednost, poteza pa poteka tako, da igralci odigrajo eno kartico iz roke. Igralec, ki je položil najmočnejšo kartico (npr. jagodo s številko 23) ima prvi pravico do izbire, katera od odloženih kartic mu je najbolj po godu. Vzame jo in s tem pobere določeno vrsto sadja. Nekatere kartice pa omogočajo še dodatne bonuse in akcije. Med njimi je jemanje kartic s številom Pi. Pi igrate skupaj s sadeži, ki ste jih položili na mizo, zato da povečate njihovo vrednost. Na ta način v kup podtaknete “slabo” kartico, ampak vseeno obdržite pravico do zgodnje izbire. Igra poteka v treh krogih. Ko se izteče zadnji kupček, se preštejejo točke in igralec z največ točkami je zmagovalec.

Pi mal Plafumen je sorodna starim kvartaškim igram, pri katerem pobirate karte z najvišjo igrano vrednostjo (npr. tarok in šnops), le da ima simpatičen sistem, pri katerem en igralec ne pobere vseh kart, temveč si lahko izbere le eno. Ilustracije sadežev so zelo lepe in spadajo v stil dela umetnice Marie Sibylle Merian, ki je slikala preobrazbe gosenic v metulje, tako da ima cela igra pridih 18. stoletja – tudi zato, ker je bil Leonard Euler, odkritelj števila Pi, njen sorodnik. Zelo lepa in preprosta igra za nedeljske popoldneve.

Založnik

Pegasus Spiele

Avtor

Matthias Cramer

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

3 – 5

Starost

8 +

Čas igranja

30

Igralci

3, 4, 5

Zahtevnost

Lažje igre

Oznake

Družinske igre, Hitre igre, Igre za v žep

Mehanika

Pobiranje štihov, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Multiuniversum Project Cthulhu Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00