Port Royal: Ein Auftrag geht noch…

Ein Auftrag geht noch… je razširitev za igro Port Royal. Razširitev vsebuje nove osebe in ladje, ter pogodbe – nove kartice z izzivi, ki prinesejo dodatne točke, če izpolnite prave pogoje.

14,90 

Število igralcev

1 - 5

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGPORAUF Kategoriji: , Oznaki: ,

Port Royal: Ein Auftrag geht noch… je razširitev za igro Port Royal. Za igranje potrebujete osnovno različico igre.

Razširitev vsebuje nove osebe in ladje, sodelovalno in solo verzijo igre ter pogodbe – nove kartice z izzivi, ki prinesejo dodatne točke, ko izpolnite prave pogoje. Med novimi osebami so trije tipi kartic: topničarka, ki vam prinese točke za vsako ladjo v pristanišču, vice-admiral, ki vam prinese točke, če so na mizi odprte točno tri ali štiri kartice in pa kartica uslužbenca, ki je adut, vezan na barvo ladje – prinese vam dodaten zlatnik.

Največja novost so kartice pogodb – ob začetku igre jih odprete, predstavljajo pa skupne cilje, ki jih morate izpolniti med igro, da bi dobili dodatne zlatnike. Med njimi je npr. kartica komedijanta, ki jo izpolnite, ko imate v svojem pristanišču duhovnika in dvornega norca, ali pa pogodba davčnega uradnika, ki vam prinese 7 kovancev vsakič, ko morate plačati davke. Tako ob plačilu davščine še zaslužite! Poleg tega vam vsaka izpolnjena pogodba prinese dodatno točko ugleda. Preostali del igre (odpiranje kartic na potezi) poteka popolnoma enako kot prej. Zelo prijetna popestritev igre, zaradi katere se boste s soigralci potegovali za iste kartice.

Morda pa vam je ljubši sodelovalni način igranja, v katerem boste pogodbe izpolnjevali skupaj. Ob začetku igre nastavite težavnostno stopnjo igranja – od tega je odvisno koliko kartic položite v t.i. “časovni” kupček. Nato vsako potezo prvo karto vzamete iz tega kupčka in ko jih zmanjka, je igre konec. Vaša naloga je, da pred iztekom časa izpolnite vse pogodbe, ki so na mizi (pri igranju z dvema igralcema je to pet kartic). Na enak način lahko igrate tudi v solo različici – izpolniti morate tri različne cilje – odlično nadomestilo za pasjanso.

Port Royal: Samo še eno pogodbo … je zares pestra in dobrodošla razširitev za že tako ali tako dovršeno osnovno igro. Toplo jo priporočamo tako igralcem, ki so Port Royal že dodobra preigrali ali pa tistim, ki se z igro šele spoznavate.

Preverite še Port Royal: Unterwegs!, ki je zelo preprosta in hitra samostojna različica igre, ki jo lahko igrajo tudi otroci, zaradi novih likov pa jo lahko uporabite tudi kot dodatek osnovni igri.

Založnik

Leto

2015

Avtor

Alexander Pfister

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Priporočena starost

8 +

Čas igranja

30 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Preizkušanje sreče, Sodelovanje, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Rahdo Runs Through



Port Royal Gameplay Runthrough

Port Royal Gameplay Runthrough


https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/port-royal-exp-navodila.pdf

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku