Prêt-à-Porter

Prêt-à-Porter je neusmiljena ekonomska strategija, postavljena v svet mode. Modni ustvarjalci se neusmiljeno borijo za zmage na modnih revijah, saj jim te prinašajo slavo in prepoznavnost, kar pa neposredno vpliva na dobiček. Igra zapolnjuje zanimivo tematsko nišo, obenem pa je izredno dobro zasnovana in bo všeč tudi ljudem, ki jih moda sicer ne zanima.

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

49,90 

Na zalogi

Šifra: BGPRETAP Kategorija: Oznaki: ,

V Prêt-à-Porter igralci postanejo modni ustvarjalci. Dizajnirajo obleke, najemajo pomočnike, celo gradijo stavbe, ki jih potrebujejo za uspešno poslovanje. Pravzaprav je to igra, v kateri lahko postanete tajkuni, samo lepše oblečeni, kot tisti v novicah.

Igra poteka v 12 rundah, ki predstavljajo mesece. Ti so razdeljeni na kvartale (tromesečja). Prva dva meseca vsakega kvartala sta meseca za pripravo, zadnji pa je mesec z modno revijo. Bolj, kot gre leto h koncu, na več revijah sodelujete in na več stvari morate biti pozorni. Akcije opravljate s postavljanjem delavcev, kar pomeni, da z izvedbo določene akcije to zaklenete za ostale igralce do konca runde. Kot da svet visoke mode ni dovolj brutalen že brez tega!

Stopnja kompleksnosti pri tej igri ni zanemarljiva. Gre za razmeroma dolgo (več ur) igro za 2 do 4 igralce, kjer boste morali dobro paziti na vse, kar se dogaja. Če zaposlite delavca, ne mislite, da bo za vas delal kar tako, ker ste mu simpatični; potrebno ga je plačevati. Kateri delavec vam doda dovolj, da je upravičil investicijo? Katere linije oblačil se je pametno lotiti v drugem kvartalu? Kako prehiteti soigralca Louisa V., ki je v polno zadel s svojo kolekcijo torbic?

Priporočamo vsem, ki iščete zahtevno ekonomsko igro in ste pripravljeni na izziv. Prav tako igro priporočamo tistim, ki so pripravljeni narediti preskok iz srednje zahtevnih na zahtevne igre, in jim je svet mode všeč. Igro odsvetujemo tistim, ki iščejo hitro in enostavno igro za popestritev. Svet mode ni šala! Med igranjem je obvezna nošnja ekstravagantnih oblačil.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Ignacy Trzewiczek

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Postavljanje delavcev, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

The Broken Meeple

Video Thumbnail

Pret ‘A’ Porter Review – The Broken Meeple

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Prêt-à-Porter”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku