Raxxon

Raxxon je napeta sodelovalna družabna igra, v kateri se kot ekipa meščanov spopadete z zombi katastrofo v zlovešči tovarni Raxxon. Igranje poteka s pomočjo kartic, vaš cilj pa je evakuirati zdrave paciente in se spopasti z okuženimi. Igra spada v isti svet kot igra Dead of Winter.

1 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

39,90 

Na zalogi

Raxxon je samostojna igra v Dead of Winter svetu in ni združljiva z drugimi igrami iz te serije.

Raxxon je napeta sodelovalna igra, v kateri se kot ekipa pogumnih meščanov podate v tovarno Raxxon, kjer je izbruhnila zombi katastrofa, po tem, ko so vladni znanstveni poizkusi šli predaleč.

Na začetku igre izberete svoj lik, ki ima svoje posebne sposobnosti, na voljo pa ima tudi specifične akcije. Znotraj tovarne se soočite z množico ljudi, med katerimi so okuženi in zdravi pacienti in jih predstavljajo štirikotne kartice. Vaš cilj je, da rešite vse zdrave paciente in jih prepeljete na varno. Za to imate na voljo različne akcije (ubijanje okuženih, postavljanje karanten, evakuiranje, itd.). Težava je v tem, da dokler kartice ne obrnete, ne veste, ali gre za okuženega ali zdravega pacienta, včasih pa morate reagirati zelo hitro. Zato se vam zna zgoditi, da po pomoti ubijete kakšnega zdravega pacienta, kar ima seveda negativne posledice, ki se izrazijo v težjem nadaljevanju. Podobno se kaznuje tudi neodločnost, saj nikakor ne smete pustiti okuženim, da bi se preveč razpasli. V igri so tudi posebne kartice Raxxon, ki delujejo podobno kot kartice razpotij (Crossroads) v igri Dead of Winter. To so zgodbovne (scenaristične) kartice, vezane na posamezen lik, ki jih morate razrešiti za to, da s tem sprožite prijetne ali manj prijetne dogodke. Kartice imajo tudi več stopenj, tako da ste z eno samo lahko soočeni s celo kopico dilem. Z njimi si lahko namreč pogosto olajšate delo, toda večinoma to pomeni, da dajete dodatno moč vladni strukturi, ki stoji za tovarno Raxxon, ko je ta dovolj močna, pa je mesto v celoti pogubljeno.

Igranje poteka zelo tekoče, saj vsak igralec na potezi izvede le eno akcijo in tako igrate v krogu, dokler vsi igralci ne preskočijo svoje poteze. Ob koncu kroga premešate vse kartice množice pacientov in jih razporedite na novo in to počnete vse dokler vam ne uspe rešiti vseh zdravih pacientov – ali pa dokler vam ne uidejo niti iz rok in igro izgubite.

Odlična sodelovalna igra, ki jo priporočamo vsem igralcem, ki iščejo atraktivno, sodobno družabno igro z dobrim prepletom med strategijo, podobo igre, elementom pripovedovanja zgodbe in igralnim časom (45 do 60 minut).

Založnik

Leto

2017

Avtor

J. Arthur Ellis

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Preizkušanje sreče, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00