Riff Raff

Riff Raff je odlična igra spretnosti: na razburkanem morju krmarite ladjo, na katero morate postavljati mornarje, miši, steklenice in tovor – toda stara barkača se krepko maje!

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

49,90 

Na zalogi

Na razburkanem morju je zasidrana ladja, na katero postavljate mornarje, miši, steklenice in tovor – različni deli ladje so različno stabilni. Igra se na posebni plošči, ki predstavlja morje, nad njim pa se ziba lesena ladjica z visokim jamborjem. Ladja in jambor imata več poličk, vaša naloga pa je, da na njih postavljate omenjene predmete. Trik je v tem, da se ladja ves čas maje, saj je pritrjena na kroglični ležaj, tako da je vaša spretnost na dobri preizkušnji. Če predmeti popadajo iz ladje, jih lahko igralec ulovi in s tem odstrani iz igre, tiste, ki padejo v morje (na mizo), pa mora dodati k svoji zalogi. Vsak igralec ima v roki tudi kartice od 1-10, s katerimi hkrati določate vrstni red igranja in stopnico, na katero želite položiti predmet. Če igralec igra številko 7, bo na vrsti kasneje kot igralec s številko 3 – obenem pa bo moral svoj predmet nujno postaviti na poličko št. 7. Z vsakim predmetom, ki ga položimo, se spremeni točka težnosti, predmeti pa so oblikovani na zelo zabavne načine – opico lahko npr. obesite, tako da visi s poličke in s tem povzročite soigralcem cel kup preglavic, saj so ves čas v strahu ali bo padla ali ne. Prvi igralec, ki izprazni svojo zalogo (se znebi vseh predmetov), je zmagovalec.

Riff Raff je super simpatična igra za družine in igralce, ki iščete dobro spretnostno igro, ki nadgradi preprostejše koncepte iger kot npr. Mikado. Izdelana je vrhunsko – jambor se niha čisto tako, kot bi se na morju, mirnost vaše plovbe pa je odvisna povsem od spretnosti vaših prstov in kapitanske hladnokrvnosti, ki jo premorete.

Založnik

Leto

2012

Avtor

Christoph Cantzler

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Preizkušanje sreče, Spretnost

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Husky Board Gaming

Video Thumbnail
Riff Raff Review


Dicey Exploits

Video Thumbnail
Dicey Exploits: Episode 7-[Riff Raff]

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00