Rihard Pogumni

Rihard Pogumni je zanimiva igra za mlajše otroke, v kateri morate s premišljenim postavljanjem ploščic izpolnjevati različne naloge – vse z namenom, da postanete vitezi!

1 - 4

Število igralcev

10 min

Čas igranja

5 +

Priporočena starost

Slovenska

Pravila

11,80 

Na zalogi

Premagaj zmaja, ukani velikana! Rihard Pogumni je nadobuden mlad fant, ki bi rad postal vitez, a prej mora raziskati deželo okrog gradu svojega očeta in izpolniti nekaj izzivov, ki mu jih je zastavil. Lahko ob vsem tem pomagaš še prijatelju Konradu Zmedenemu poiskati njegovega konja?

Kako se igra?

Vsak igralec prejme nekaj kartic z izzivi. ki pa ih lahko opravi samo na določenih mestih očetovega fevda. Dežela se razkriva ploščico za ploščico, vsak igralec na svoji potezi postavi eno. Kartice z izzivi imajo narisane križce – igralec svoj izziv opravi s tem, ko položi ploščico s križcem prave barve, pri tem pa mora paziti, da se zemlja logično nadaljuje (jasa na jaso, stavba na stavbo). Ko odkriva zemljo zraven figurice Konrada Zmedenega, ki neutrudno išče svojega konja, lahko položi dve ploščici hkrati. Med igro bodo igralci zgradili tudi areno za viteški spopad – prvi igralec, ki jo dokonča, se lahko znebi poljubnega izziva Zmaga igralec, ki opravi vse naloge s kartic z izzivi.

Igri so priložena slovenska navodila.

V čem je čar?

Rihard Pogumni je preprosta viteška igra odkrivanja ozemlja, v kateri nikoli ne veš, kaj te čaka z naslednjo ploščico in kako bo nasprotnik prekrižal tvoje načrte!

Komu je namenjena?

Lahkotna družinska igra za mlajše otroke, ki jo lahko igrajo otroci tudi sami med sabo.

Zakaj jo imamo tako radi?

Na vsaki kartici z izzivi sta križca dveh barv – s starejšimi otroci lahko igrate tako, da mora za uspešno opravljen izziv igralec postaviti ploščici s pravilno kombinacijo križcev. To je nekoliko težje, obenem pa omogoča nekoliko bolj »žleht« igro z blokiranjem soigralcev.

GremoŠeEno* kriterij:

Rihard Pogumni je, tako kot se za viteza spodobi, odrezav in učinkovit, zato se konča v 10 minutah.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2013

Avtor

Johannes Zirm

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

10 min

Priporočena starost

5 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/rihard-pogumni-navodila.pdf

Bearded Meeple Review

Video Thumbnail

Brandon the Brave : Game Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, smo pripravili nekaj napotkov glede varnega prevzemanja paketov, ki jih lahko nadete na tej povezavi. Prav tako vas obveščamo, da je naša fizična trgovina do nadaljnega zaprta. V tem času imamo brezplačno poštnino za vsa naročila nad 20€.