Roll Through the Ages: The Iron Age

Roll through the Ages: The Iron Age je lahkotna civilizacijska igra s kockami. V njej gradite province, razvijate vojaško moč, trgujete in gradite spomenike.

1 - 4

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

45,90  29,90 

Na zalogi

Roll Through the Ages: The Iron Age je poenostavljena različica igre Through the Ages in se igra z metanjem kock (podobno kot igra jamb). V njej prevzamete vlogo enega izmed velikih ljudstev železne dobe – Grkov, Rimljanov, Feničanov. Igralci na začetku igre prejmejo ploščico, na kateri spremljajo trenutne vrednosti svojih dobrin. Te so hrana, surovine, prestižne surovine, vojska in ladjevje. Na svoji potezi se igralci odločite ali želite graditi pristanišče ali provinco. Pristanišča vam prinašajo dobrine in omogočajo, da mečete več kock, province pa potrebujete za vojaško moč, s katero lahko osvajate sosednje države in se borite proti barbarom. Ena izmed kock je kocka usode, ki določa kakšne posebne okoliščine vladajo tisti dobi (potezi) – včasih vam prinese dodatno hrano ali prisili druge igralce, da vam plačajo prispevek, če ste vojaško močnejši od njih, včasih pa vam dobrine odnesejo. Ena stran na kockah je posvečena tudi katastrofam in nemirom – ko enkrat kocka pade na to stran, je ne morete popraviti. Več kot jih vržete, hujši dogodek se sproži in več točk morate vrniti. Na svoji potezi lahko gradite tudi spomenike in se razvijate tehnološko. Spomeniki vam prinesejo cel kup dodatnih točk, sploh če jih končate prvi, med njimi pa je tudi zid, ki vam omogoča obrambo pred barbari. Tehnološki razvoj pomembno vpliva na vašo taktiko, saj vam prinese ugodnosti, ki vam dajejo prednost pred drugimi igralci. Igralec, ki ima ob koncu igre najboljše razmerje med točkami napredka in negativnimi točkami katastrof, je zmagovalec.

Roll Through the Ages je odlična, zabavna igra z veliko mero taktičnih odločitev za igralce, ki bi radi igrali igro razvoja civilizacije, vendar krajšo, kot je to v navadi za žanr. Kljub metanju kock je razplet igre odvisen predvsem od pravih potez in izbire prave strategije.

Leto

2015

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Število igralcev

Priporočena starost

8 +

Čas igranja

45 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Dice Tower

Video Thumbnail
Roll Through the Ages:the Iron Age Review - with Tom Vasel


Drive Thru Review

Video Thumbnail
Roll Through the Ages: The Iron Age Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku