7 Ronin

7 Ronin je igra za dva igralca, v kateri en igralec s sedmimi samuraji brani vasico, drug igralec pa jo napada z ninjami.

2

Število igralcev

30 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

27,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

7 Ronin je igra za dva igralca, v kateri bo en igralec s sedmimi samuraji branil vasico, drug igralec pa jo bo napadal z ninjami. Osrednji del igre predstavlja plošča z vasico, ki je razdeljena na 10 okrožij. Na začetku vsakega kroga igralca na skrivaj določita, kam bosta razporedila svoje ninje in samuraje. Oba hkrati razkrijeta poteze. Če se znajdeta na istem polju, najprej razrešita boje. Vsak izmed samurajev ima posebne moči, vendar se aktivirajo le, če so na polju z ninjami (bojevniški samuraji) ali na polju brez njih (mirovni samuraji). Ob koncu kroga ninje, ki ostanejo, izkoristijo moč zgradbe, ki jo nadzirajo – te prinesejo dodatne rane roninom, blokirajo moči poljubnega ronina v naslednjem krogu, ali pa pripeljejo še več ninj v vas. Končni cilj ninj je, da nadzorujejo vsaj 5 zgradb v mestu ali ubijejo vseh 7 samurajev, še preden se izteče osma poteza. Ronini pa se želijo znebiti vseh ninj ali pa braniti vas tako dolgo, da se ninje vdajo.

Odlična igra, pri kateri vsak igralec igra na svoj način (asimetrična igra). V igri ste soočeni s kopico taktičnih odločitev in predvidevanjem nasprotnikovih potez. Od tega je namreč odvisno, kdaj in kje se boste spopadli, seveda pa skušate izbirati mesta, kjer imate prevlado. 7 Ronin priporočamo igralcem, ki so jim všeč igre tipa 8 Minute Empire, Risk ali celo Blood Rage in Inis, kjer je združena uporaba posebnih moči z bitko za ozemlje. Ne preveč težka pravila omogočajo, da igro lahko predstavite tudi igralcem, ki družabnih iger ne igrajo pogosto.

Založnik

Leto

2016

Avtor

Aleksander Karcz

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

14 +

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Sočasno izbiranje akcij

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

BoardGameBrawl

Video Thumbnail

7 Ronin review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00