Shadows over Camelot

Shadows over Camelot je sodelovalna igra, v kateri igralci postanete vitezi okrogle mize, ki poskušate z opravljanjem misij rešiti Camelot pred padcem. A pozor! Med igralci se lahko skriva izdajalec, ki vas sabotira.

3 - 7

Število igralcev

90 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

49,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

V Shadows over Camelot vsak igralec prevzame vlogo enega izmed vitezov okrogle mize, s svojimi posebnimi sposobnostmi. Skupaj z drugimi igralci sodelujete, da bi opravili enega izmed izzivov, npr. da premagate Temnega viteza ali pa da poiščete Sveti gral. Uspešno opravljene naloge bodo dodale okrogli mizi bele meče, za vsak neuspeh pa sta kaznovani s črnimi meči in s katapulti okrog Camelota (in teh je ponavadi več kot belih mečev). Vaša naloga je, da opravite enega izmed izzivov, preden Camelot pade. Na svoji potezi vitezi izvedete herojsko akcijo, s katero lahko pripomorete k enemu izmed izzivov, gradite svojo roko kartic ali pa igrate kartice, s katerimi pomagate dobri strani. Toda vsak vitez ve, da življenje včasih zahteva svoj davek, zato mora igrati tudi eno izmed treh zlih akcij, vsaka od njih pa oslabi Camelot ali njega samega.  Predvsem pa je eden izmed vitezov lahko izdajalec, ki se spretno pretvarja, da vam pomaga, dokler se v najslabšem trenutku ne razkrije in nad vas spusti pogrom temnih sil. Seveda to privede do stalnega obtoževanja in nikomur ne morete nikoli povsem zaupati.

Shadows over Camelot je zelo priljubljena sodelovalna igra z elementom izdajalca, ki je odlična tudi za večje družbe (do 7 igralcev). Slovi kot ena bolj zahtevnih sodelovalnih iger, kjer ste igralci ves čas soočeni z dinamiko “dva koraka naprej, en korak nazaj”. Dobra izbira za igralce, ki iščete izziv za vašo igralno skupino, ki vas bo zabaval precej časa.

Na voljo je tudi dodatek Merlin’s Company, ki uvede nove like, med njimi tudi slovitega Merlina in potovalne kartice, ki vas presenetijo pri premikanju iz ene lokacije na drugo. Poleg tega lahko po novem igrati z 8 igralci in dvema izdajalcema.

Založnik

Leto

2005

Avtor

Bruno Cathala

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Partnerstva, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice - Episode 64 - Shadows over Camelot


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Shadows over Camelot Review - with the Game Boy Geek


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Shadows Over Camelot review - Board Game Brawl


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Shadows over Camelot”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku