Small World: River World

River World je dodatek za igro Small World. Razširitev vsebuje nove mape z rekami, po katerih plujejo pirati, s katerimi se boste morali boriti. Dodani so tudi posebni dogodki, ki se sprožijo vsako rundo.

29,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

River World je dodatek za igro Small World in ali Small World Underground. Za igranje potrebujete osnovno različico igre.

Tokrat se pošasti srečajo v rečnem svetu in se zoperstavijo piratom in vremenskim nevšečnostim! V River World se srečate z načinom igranja po rekah, ki jih lahko prečkate, vendar v njih ne morete obstati (ne štejejo kot regija za točkovanje). Če se premikate vzdolž reke, s tem razpršite svoje enote, saj v vsakem polju pustite eno, vsaka pa se mora ob koncu poteze prestaviti v eno sosednjih regij.

Največja novost v River Worldu so ploščice dogodkov, ki se zgodijo ob začetku igre. Včasih so blagodejne in ne prinesejo nobenih pretresov (ploščica mirnega morja), včasih je zaradi njih težje ali lažje prečkati reke (ploščica nevihte in ploščica zime, ob kateri reka zmrzne), včasih pa sprožijo prihod piratov. Pirati so druga novost in nekoliko otežijo igranje. Zasidrani so v rekah in vsem sosednjim poljem kradejo po eno zlato – vse dokler jih ne premagate. Če je na enem rečnem polju več piratov hkrati, potem se zna zgoditi, da za svoj teritorij sploh ne prejmete zlata, ker vam prej vsega ukradejo! Proti piratom zmagate z eno enoto več, če je morje mirno – ob spremembah vremena pa se to poceni ali podraži. Dodane so tudi nekatere nove lokacije na zemljevidu. Igralec, ki nadzoruje tempelj vidca, lahko vidi tri kartice dogodkov vnaprej in tako načrtuje svoje akcije z dodatnimi informacijami. Lahko pa osvojite tudi regijo z ladjedelnico, v kateri izdelate svojo karavelo – to lahko pošljete kamorkoli na reko in od nje napadate vse sosednje regije. Prav tako se igralci borite za nadzor nad pristanišči – za vsako dodatno pristanišče, ki ga osvojite, namreč prejmete eksponentno več denarja (igralec z enim pristaniščem dobi 1 zlatnik, z dvema 3, s tremi 6 …)

River World je odlična morska, piratska razširitev, s svetlimi ilustracijami in rahlo spremenjenim načinom igranja, da zabava tako ljubitelje Small Worlda, kot tudi igralce, ki igrajo prvič. Zaradi piratov in vremenskih nevšečnosti se zna zgoditi marsikateri nepredviden pripetljaj in neredko se zgodi, da igralec v eni potezi osvoji celo kopico točk, v drugi pa ostane praznih rok – River World ponuja čar nepredvidljivega rečnega življenja, kjer je en dan plovba mirna, drug dan pa s polnimi jadri bežiš stran od črnobradih mož s puškami v rokah.

 

Založnik

Leto

2016

Avtor

Philippe Keyaerts

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

80 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Potovanje po zemljevidu, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Small World: River World Review - with Sam Healey

Small World: River World Review – with Sam Healey


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Small World: River World”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku