Small World

V fantazijskem svetu Small Worlda igralci izberejo kombinacijo svoje rase in njene posebne moči in poskušajo osvojiti čim večji del sveta, ki je absolutno premajhen za vse. Najboljši del? Kadarkoli se vam zazdi, da so drugi igralci močnejši, lahko zamenjate svojo raso in njeno nadnaravno moč!

2 - 5

Število igralcev

80 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

45,90 

Na zalogi

Tako majhen košček sveta, pa toliko ras, ki se poteguje zanj! V vrsti stojijo leteči čarovniki, močvirski velikani, herojski škratje in bogate amazonke. Kdo bo prvi osvojil gorovja, puščave, mlakuže in gozdove tega majhnega, majhnega sveta?

Kako se igra?

V Small World je cilj, da izberete pravo kombinacijo rase in njene posebne moči in razširite meje svojega kraljestva – pogosto na račun šibkih sosedov! Vendar pa ne zaspite na starih lovorikah, kajti prišle bodo nove, močnejše rase in včasih se boste morali posloviti od svojega zmagovalnega konja, četudi bo ta na vrhuncu svoje slave.

Na svoji potezi lahko uporabite ploščice svoje rase, da zasedete sosednja ozemlja – če jih že zasedajo drugi igralci, pride do spopada, ki je razrešen s preštevanjem moči in metom kocke. Druga možnost, ki jo imate na potezi je, da pošljete svojo raso v zaton, a njeni predstavniki ostanejo na plošči (v črno-beli različici). Nato prevzamete novo. Na koncu svoje poteze dobite en zlatnik za vsako ozemlje, ki ga zasedata vaši rasi. V vsakem trenutku imate lahko na plošči predstavnike ene aktivne in ene pasivne rase.

Na koncu zadnjega kroga preštejete zlatnike, zmagovalec je tisti, ki je najbogatejši!

V čem je čar?

Small World je zabaven in čisto malo zloben! Ves čas boste na preži za najšibkejšim igralcem poleg vas, obenem pa boste v svoji lastni senci ves čas čutili dih svojih soigralcev. Poleg tega je rezultat spopadov nekoliko odvisen od meta kocke – ravno prav, da si razpleta ne bi nihče preveč jemal k srcu.

Komu je namenjena?

Small World je super družinska igra, ki jo lahko igrajo vse vrste igralcev (od 8 let navzgor), saj je zelo preprost. Bodo pa po njem še posebej radi posegli igralci, ki so jim blizu fantazijske tematike.

Zakaj jo imamo tako radi?

Small World je postal cel svet, z ogromno razširitvami za dodatne rase in z novimi zemljevidi. Je luštkano pošasten in s svojimi liki hitro zleze pod kožo.

GremoŠeEno* kriterij:

Small World traja nekaj minut več kot eno uro. Je super igra za trenutke, ko iščete igro, v kateri lahko igralci dobro obračunate med sabo v zabavnem vzdušju in da pravila niso pretežka.

Razširitve:

Za Small World obstaja cela kopica dodatkov, ki igranju doda nove rase in zemljevide – z njimi si lahko sestavite celo fantazijsko deželo po lastnem okusu!

Založnik

Avtor

Philippe Keyaerts

Leto

2009

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

80 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/small-world-navodila.pdf

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Small World”

Video Thumbnail
Small World: Wil Wheaton, Jenna Busch, Grant Imahara, Sean Plott. TableTop, Episode 1

Dice Tower

Video Thumbnail
Small World Review - with Sam Healey


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Small World review - Board Game Brawl

Starlit Citadel

Video Thumbnail
Small World Review - Starlit Citadel Reviews Season 1


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku