Smash Up

V Smash Up se hibridne rase pomerijo pri uničevanju baz. Vsak igralec si izbere dve rasi s katerimi bo igral, z njima sestavi hibrid (npr. ninja pirati), nato pa poskuša s svojimi podložniki vesoljskim bazam prizadeti več škode kot ostali igralci. Zelo zabavna igra, ki nekoliko spominja na igre tipa Munchkin.

34,90 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

V Smash Up se hibridne rase pomerijo pri uničevanju baz. Vsak igralec si izbere dve rasi s katerimi bo igral, z njima sestavi hibrid (npr. ninja pirati), nato pa poskuša s svojimi podložniki vesoljskim bazam prizadeti več škode kot ostali igralci. Zelo zabavna igra, ki nekoliko spominja na igre tipa Munchkin.

Ob pričetku igre vsak igralec vzame dva od osmih kupčkov z rasami, v vsakem je 20 kartic. Premeša ju, da ustvari roko 40 kart, ki predstavlja njegovo fantastično, neustrašno raso, ki je nihče ne bo mogel premagati. Vsaka kombinacija ponuja drugačen taktični pristop – pirati se lažje premikajo med bazami, zombiji se vračajo iz kupa že odpisanih kartic, dinozavri so izjemno močni in imajo ob pravi kombinaciji  kart – laserje!

Na sredino mize položite baze z različnimi obrambnimi vrednostmi in posebnimi lastnostmi. Cilj igre je, da ste najboljši pri uničevanju baz. Baza ima določeno število točk, ki jih igralci potrebujete, da jo uničite. Ko vam uspe podreti obrambni sistem, prejmete točke zmage – največ jih prejme tisti, ki je imel v trenutku uničenja na bazi najvišjo napadalno vrednost. Točke prejmeta še drugi in tretji igralec.

Sliši se kot “imam to, zmaga je moja”, vendar vas lahko druge rase s svojimi sposobnostmi kadarkoli presenetijo. Nezemljan – ninja vas prežarči na sosednjo bazo, piratski dinozaver prijadra s polnimi jadri in na vas spusti Kralja Rexa, ki potepta vaše vojake, Čarodej-Zombi pa uporabi mistično moč, da ustvari izbruh zombijev – njegove kartice se bodo iz odlagalnega kupčka kar naenkrat preselile na bazo. Zato je zelo pomembna prava izbira trenutka in predvidevanje nasprotnikovih potez. Ob prvih igranjih, ko se boste z igro šele spoznavali, boste uživali v nepredvidljivosti in zabavnem kaosu, po približno 10 igranjih pa se boste že dodobra spoznali z rasami in znali malce bolje predvidevati, kaj bo kdo storil – kljub temu pa izkušene igralce lahko premagajo tudi začetniki.

Osnovna igra ponuja več kot dovolj kombinacij za mnogo igranj – možnih kombinacij ras, s katerimi lahko igrate je 28! Ko se dodobra spoznate s to “shuffle-building” igro, vam priporočamo še katero izmed mnogih razširitev, ki dodajo nove rase, npr. ubijalske rastline, kiborg-opice in tudi sladke male muce, ki niso tako nemočne kot izgledajo. Z razširitvami lahko igrate tudi s 5 ali 6 igralci, s tem, da si pravila prikrojite nekoliko po svoje.

Za igralce z veliko razširitvami priporočamo tudi Big Geeky Box, škatlo za spravljanje ras, v kateri dobite kot dodatek priloženo raso z liki iz Youtube kanala Geek&Sundry, vključno s priljubljeno oddajo Tabletop.

 

 

 

 

Založnik

Leto

2012

Avtor

Paul Peterson

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Smash Up”

176 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

 

Dice Tower

Miami Dice #192: Smash Up
Miami Dice #192: Smash Up

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku