Star Realms

Star Realms je igra s kartami za dva igralca.  Nasprotnika gradita vesoljske baze in ladje, z njimi pa pridobivata možnost pridobivanja močnejših kartic ter povečujeta moč napadov na nasprotnika. A obenem morata skrbeti tudi za obrambo pred nasprotnikovimi napadi. Zadnji preživeli je zmagovalec.

2

Število igralcev

20 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

13,90 

Na zalogi

Skujte si svoje zvezdno kraljestvo! Zgradite svojo vojsko s pomočjo prevažanja blaga in trgovanja. Nato uporabite svojo mogočno floto, da bi zaščitili, kar je vaše in vzeli tisto, kar ni!

Kako se igra?

Igro sestavlja kupček 80 kartic, ki so razdeljene na štiri fakcije: trgovska federacija, blobi, zvezdni imperij in kult stroja. Med igranjem boste lahko kupovali ladje in baze vseh štirih fakcij. Mnoge kartice pa imajo tudi znak zavezništva, kar pomeni, da bodo posebej močne, ko jih boste odigrali skupaj s karticami iste fakcije. Ko z menjavo pridobite nove kartice, jih položite na svoj kupček za odlaganje, ki bo na koncu poteze premešan v vaš osebni kupček. Iz njega lahko izbirate karte ladij in baz. Ladje izvedejo svojo akcijo takoj, nato pa jih položite na kup za odlaganje. Ko odigrate kartico baze, pa jo igrate pred sabo in njeno posebno sposobnost lahko koristite vsako potezo. Z bojevanjem lahko ali uničite nasprotnikovo bazo, ali pa mu znižate avtoriteto na 0 – in zmagate.

V čem je čar?

Preprosta pravila in množica pomembnih taktičnih vprašanj. Naj vzamem najboljšo kartico zame, ali ukradem najboljšo za nasprotnika? Ali naj zbiram kartice ene fakcije, ali vedno vzamem najboljšo? Naj napadam nasprotnikove baze ali njihovo avtoriteto? Ker ima igra izjemno taktično globino, jo boste igrali mnogokrat in vsakič znova boste odkrili kaj novega.

Komu je namenjena?

Star Realms je odlična igra za dva igralca, ki se jo da z nakupom večih kupčkov kart razširiti na 4 ali 6 igralcev. Spravljena je v izjemno majhni škatli, tako da je izvrstna za potovanja.

Zakaj jo imamo tako radi?

Igro sta oblikovala izvrstna, profesionalna igralca igre Magic: The Gathering, kar se izjemno pozna pri igranju. Je izjemno dodelana, taktično ena najbolj poglobljenih iger za dva igralca s kartami – in še zelo ugodna je.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra traja okrog 20 minut in nikakor se ne boste mogli upreti temu, da ne odigrate dveh ali treh zapored.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

White Wizard Games

Leto

2014

Avtor

Darwin Kastle, Robert Dougherty

Jezik

Angleščina

Navodila

Angleška

Število igralcev

2

Čas igranja

20 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Izpadanje igralcev, Take That, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Star Realms Review – with Sam Healey

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00