Star Trek: Frontiers

Naša želja je bila uslišana: končno smo lahko postali poveljnik Enterprisa. Star Trek: Frontiers je izjemno dodelana tematska in strateška igra, ki jo z veseljem igra vsak Trekkie.

1 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

81,90 

Na zalogi

Tam nekje v galaksiji daleč stran… Aja, pardon, napačna franšiza.  Bil je policaj in bil je dober v svoji službi… Ne, ne, tudi to ni prav. Umor, je napisala… Khm, to postaja nerodno. *spije požirek vode*

Vesolje: zadnja meja. To so potovanja ladje Enterprise. Njena petletna misija: raziskati nenavadne nove svetove, poiskati nove oblike življenja in civilizacije in se pogumno podati TJA V NEZNANO, KAMOR NI STOPIL ŠE NIHČE.

V Star Trek: Frontiers se podate na odpravo v gosto poseljen del vesolja, skozi dobro poznano črvino. Tamkajšnje dogajanje je pritegnilo pozornost tako Federacije kot Klingonskega imperija, ki trenutno ohranjata krhko zavezništvo. Novice o nemiru v regiji so prisilile veljake, da stvar takoj raziščejo in v ta del vesolja pošljejo svoje najboljše enote. Vsak igralec prevzame vlogo ene izmed ladij, ki jo upravljate v sodelovanju ali pa v bitki z drugimi igralci – odvisno od scenarija, ki ga izberete ob začetku igre in igralčeve naklonjenosti k diplomaciji. Vaš cilj je, da na poti opravite čimveč misij, ki vam prinesejo točke prestiža, s tem pa tudi nadgradnje ladje. Kot poveljnik upravljate svojo ladjo in počasi gradite roko svojih kartic, s katerimi izvajate različne akcije – od vojskovanja do mirnega pogajanja z naseljenci planetov. Vsaka ladja se obnaša drugače in ima svoj sistem delovanja, s svojimi izboljšavami in posebnimi akcijami. Na poti srečate mnoge like iz serije, ki jih lahko rekrutirate in priključite svoji posadki. Med misijami naletite na raziskovalne, bojevniške, teritorialne in celo take, kjer si roko sestavite sami, na začetku igranja – pa tudi na solo igralce niso pozabili.

Star Trek Frontiers je nastal na podlagi izjemno priljubljene in dovršene strateške igre Mage Knight, ki spada med ene najbolj podrobno izdelanih in najbolj kompleksnih iger sploh. Igralci, ki Mage Knight že poznate, lahko preskočite v svet Star Treka le z nekaj malenkostnimi pojasnili glede novih detajlov, sicer pa je igranje skoraj povsem enako. Star Trek: Frontiers je nekoliko daljša igra in je namenjena igralcem, ki uživajo v tematskih sci-fi poslasticah – še nobena igra ni tako zelo dobro približala izkušnjo poveljevanja Enterprisu (in drugim krasoticam), kljub temu, da je v zgodovini izšlo že precej namiznih iger s Star Trek vsebino.

Založnik

WizKids Games

Leto

2016

Avtor

Andrew Parks, Vlaada Chvátil

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

1 – 4

Čas igranja

90 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Modularna plošča, Polaganje ploščic, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Star Trek Frontiers Review – with Tom Vasel


Board Game Brawl

Video Thumbnail

Star Trek: Frontiers review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00