Star Wars: The Card Game

Star Wars: The Card Game vas postavi v središče obračuna med Imperijem in Zavezniki. Dva igralca prevzameta nasprotujoči si vlogi in z napadanjem in branjenjem svojih ciljev skušata prevesiti galaktično tehtnico na svojo stran.

2

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

33,90 

Na zalogi

Šifra: ESFFGSWC01 Kategorija:

Galaktični Imperij je utrdil svojo prevlado z močjo mogočne Imperialne mornarice. V podzemlju Imperijevih najbolj obljudenih planetov in v postojankah na Zunanjem obroču, se mogočni gangsterji zbirajo v velike kriminalne združbe. Iz temnih senc prežijo na trenutek, ko bodo lahko zlili svoje zlobne ideje na že tako ali tako zatrto galaksijo. Toda vse upanje še ni izgubljeno. Aliansa upornikov se upira jeklenemu primežu Imperija. Preprodajalci in drugi marginalni osebki želijo ponuditi svojo pomoč Uporu. In za hrbti temnih podložnikov Sitha, se zadnji pripadniki plemenitega reda Jedijev trudijo vzdržati mir in v galaksijo vnesti nov red.

Star Wars je igra s kartami za dva igralca, ki postavi enega igralca v vlogo Upornikov (v roki drži Jedije, Alianso, Preprodajalce in Vohune) in drugega v vlogo Imperija (v roki drži Sitha, Imperialno mornarico, izmečke in zlobneže). Liki izvirajo iz prvotne trilogije Star Wars. Vsak igralec ob začetku igre prejme kup s karticami ciljev, skupaj z različnimi misijami in kupčkom kart z liki, vozili, druidi in pošastmi. Med slednjimi so tudi razni dogodki, izboljšanja in kartice usode. Vsaka kartica ciljev je povezana s petimi karticami likov in dogodkov – ko izberete cilj, s tem izberete tudi začetno roko. Igranje sestavlja igranje kartic na mizo, napadanje nasprotnikovih ciljev in branjenje svojih, svoje enote pa lahko posvetite tudi bitki Sile. Z zmago v Bitki sile vplivate na tempo igre – če bo ob koncu potez obeh igralcev Sila na strani Imperija, potem se bo Death Star gradil z dvojnim tempom, če pa je na strani Upornikov, lahko te zastonj poškodujejo eno nasprotnikovo kartico. Poleg velikih bitk potekajo tudi stranske – njihova posebnost je, da igralca kartic ne vidita in zato ne vesta, proti čemu natanko se borita. Konec igre je, ko je Death Star dograjen (ko doseže 12 stopnjo), premakne pa se z vsako dokončano potezo Imperija (včasih celo dvojno). Uporniki zmagajo, ko jim uspe uničiti tri cilje Imperija, še preden se jim izteče čas.

Star Wars: The Card Game je klasična igra obračuna s kartami, podobna igram Magic: The Gathering ali Android: Netrunner. Priporočamo jo ljubiteljem kultne serije filmov, ki bi se radi vživeli v vzdušje bitke v solidni igri s kartami, ki traja približno eno uro. Če pa bi radi podobno izkušnjo v večji in daljši različici, v obliki geopolitičnega spopada in bitke za galaktično ozemlje, vam priporočamo igro Star Wars: Rebellion.

Če ste ljubitelj serije filmov Star Wars, preverite še naslednje igre:

Star Wars: Imperial Assault je igra, pri kateri eden od igralcev prevzame vlogo temne strani Imperija, drugi igralci pa postanejo različni liki Upornikov, nato pa vstopajo v baze in opravljajo misije. Gre za t.i. “dungeon crawler” igro, pri kateri se prebijate skozi labirint baze Imperija in zoperstavite sovražnikom, ki vam prihajajo na pot.

Star Wars: X Wing Miniatures je igra letalskega spopada med lovskimi in večjimi letali in trenutno ena najbolj priljubljenih zbirateljskih družabnih iger na svetu. Miniature, s katerimi se borite, so izdelane s takšno natančnostjo, da jih mnogi nakupijo tudi kot okras za na polico.

V Star Wars: Armada prevzamete nadzor nad celo floto korvet in fregat na eni strani in velikih uničevalcev (destroyerjev) na drugi. Vaš cilj je, da peljete svoje velike ladje skozi bojno polje, kljub temu, da okrog vas kot mrčes ves čas švigajo manjše ladje. Igro odlikuje unikaten sistem manevriranja ladij.

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2012

Avtor

Eric M. Lang

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2

Čas igranja

60 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Star Wars: the Card Game Review - with Tom Vasel


Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail
Review: Star Wars: The Card Game


Drive Thru Review

Video Thumbnail
Star Wars: The Card Game ReviewOcene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Star Wars: The Card Game”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00