Star Wars: Imperial Assault

Imperial Assault je taktična igra igranja vlog s scenariji, ki je postavljena v svet Vojne zvezd po uničenju Zvezde smrti. En igralec prevzame vlogo Imperija, drugi igralci pa vlogo Upornikov. Igro odlikujeta dva načina igranja – kampanjski in način samostojnih spopadov (“skirmish”).

2 - 5

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

89,90 

Na zalogi

Imperial Assault je taktična igra igranja vlog s scenariji, ki je postavljena v svet Vojne zvezd po uničenju Zvezde smrti. En igralec prevzame vlogo Imperija, drugi igralci pa vlogo Upornikov. Igro odlikujeta dva načina igranja – kampanjski in način samostojnih spopadov (“skirmish”).

V kampanjskem načinu se liki s katerimi igrate, postopoma razvijejo. Pred vašimi očmi se odvije prava kinematografska izkušnja – vse ključne scenaristične odločitve imate v rokah sami. Vloga Upornikov je, da se splazijo v bazo Imperija in tam opravijo eno izmed mnogih misij. En igralec v vlogi Imperija pa poskuša ostalim preprečiti nalogo, tako da jim na pot pošilja enote iz gigantske temne vojske – vse od Stormtrooperjev do Darth Vaderja. Ob pričetku igranja opravljate preproste misije, saj so vaše sposobnosti precej omejene, kasneje pa doživljate prave bitke, v katerih ni vedno najpametneje napasti – pogosto je boljša ideja skrivanje in tihi pristop.

Poleg kampanjskega načina lahko Imperial Assault igrate tudi v načinu samostojnih bitk (t.i. “skirmish”). V tem načinu se boste pomerili v dvoboju s svojim nasprotnikom, vsak od vaju pa bo ustvaril nabor svojih enot (dodani so tudi plačanci – “mercenaries). Vsak od vaju gradi svoj kup kartic s povelji, s katerimi bo v žaru bitke prevzel pobudo. Vsaka bitka ima svoj scenarij – v nekaterih boste iskali izgubljene holokrone, v drugih se boste poskušali obraniti napada, v tretjih poskušate ukrasti T-16 Skyhopper.

Imperial Assault je časovno umeščen v sredino Galaktične državljanske vojne, takoj po uničenju Death Star. Tematsko je fantastičen, saj ponuja celo kopico detajlnih miniatur, kartic z izjemno grafično podobo in modularnih plošč, ki omogočajo, da bo vsaka epizoda scenarija popolnoma unikatna. Imperial Assault v seriji iger Star Wars izstopa kot najboljša izkušnja igranja vlog, zato bo neprecenljiva za ljubitelje filma.

Če ste ljubitelj serije filmov Star Wars, preverite še naslednje igre:

Star Wars: X Wing Miniatures je igra letalskega spopada med lovskimi in večjimi letali in trenutno ena najbolj priljubljenih zbirateljskih družabnih iger na svetu. Miniature, s katerimi se borite, so izdelane s takšno natančnostjo, da jih mnogi nakupijo tudi kot okras za na polico.

V Star Wars: Armada prevzamete nadzor nad celo floto korvet in fregat na eni strani in velikih uničevalcev (destroyerjev) na drugi. Vaš cilj je, da peljete svoje velike ladje skozi bojno polje, kljub temu, da okrog vas kot mrčes ves čas švigajo manjše ladje. Igro odlikuje unikaten sistem manevriranja ladij.

V igri Star Wars: Rebellion igralci odigrajo epski geopolitičen spopad med Imperijem in Uporniki. Imperij si na vse kriplje prizadeva odkriti, kje je baza Upornikov, le-ti pa morajo zdržati dovolj časa in pri tem pametno izbirate misije, s katerimi bodo voditelje Imperija speljali na napačno sled.

Star Wars: The Card Game je hitra igra za dva igralca, v kateri izberete stran, sestavite svojo roko kart in poskušate opraviti cilje, ki ste si jih zastavili ob pričetku kroga. Pri igranju napadate nasprotnika in branite svoje kartice – gre za odlično tematsko igro znotraj žanra tovrstnih iger.

Navodila

Angleška

Avtor

Corey Konieczka

Jezik

Angleščina

Založnik

Fantasy Flight Games

Število igralcev

2 – 5

Čas igranja

90 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Igranje vlog, Metanje kock, Modularna plošča, Partnerstva, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice, Episode 148 - Star Wars: Imperial Assault


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Star Wars - Imperial Assault review - Board Game Brawl


Drive Thru Review

Video Thumbnail
Star Wars: Imperial Assault Review


Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail
Review: Star Wars Imperial Assault

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Star Wars: Imperial Assault”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00