The Resistance

The Resistance je zabavna igra blefiranja, zavajanja in spletkarjenja za večje skupine ljudi. V njej ena skupina prevzame vlogo upornikov, ki poskuša strmoglaviti Imperij, druga pa vohunov Imperija, ki želi sabotirati načrte upornikov.

21,90 

Število igralcev

5 - 10

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

V mestu nedaleč stran, v ne tako zelo oddaljeni prihodnosti, nekje daleč pod asfaltom, ki so ga osvetljevale zlovešče ulične svetilke, se je zbrala skupina uporniških borcev proti izprijeni mestni oblasti. Njihova zadnja večerja pred nočjo, v kateri bodo poskusili usklajeno spreobrniti tok zgodovine. A med njimi so mestni vohuni, ki bodo storili vse, da jim načrt ne uspe …

Kako se igra?

Resistance je igra blefiranja in dedukcije na podlagi debate. Igralci so na začetku igre razdeljeni v dve skupini: med Upornike in Vohune. Le Vohuni vedo drug za drugega, Uporniki pa morajo šele ugotoviti, kdo me njimi jih poskuša izdati.

Cilj Upornikov je tudi to, da uničijo nasprotnikove tri glavne baze. Pred vsako misijo igralci glasujejo o tem, kateri igralci naj gredo na misijo. Če bo le eden izmed njih Vohun, bo njegova prisotnost onesposobila akcijo in misija bo neuspešna. Uporniki zmagajo, ko uspešno opravijo tri misije. Vohuni zmagajo, ko uspešno onesposobijo tri misije.

Postopoma bodo prek glasovanja in prek spodletelih poskusov Uporniki pridobivali vedno več informacij o soigralcih, zato bo njihova dedukcija vedno bolj natančna. Glavni vir informacij pa predstavlja človeški faktor: se bodo Vohuni uspeli infiltrirati v skupino in biti dovolj prepričljivi pri skrivanju svoje prave identitete? Ali pa bodo njihove obrazne mišice trznile ob napačnem trenutku?

V čem je čar?

Večino igranja sestavlja sumničav pogovor med igralci, ki se na trenutke spremeni v bolj ali manj prijateljsko zasliševanje.

Komu je namenjena?

Odlična igra za večje skupine, ki bi se radi preizkusili v nekoliko drugačni namizni igri, kjer je pozornost s plošče usmerjena na obraze igralcev. Igro bodo oboževali tudi igralci, ki so se že spoznali z igro Mafije, oz. Volkodlaka, pa tudi igralci, ki so jim blizu igre s psihološkim vložkom, kot npr. poker.

Zakaj jo imamo tako radi?

Resistance se tekom igre zelo lepo stopnjuje in v večini primerov doživi svoj vrhunec v zadnji, peti misiji. Ves čas za mizo vlada fantastična napetost, sum pa se z vsako misijo seli iz enega igralca na drugega.

GremoŠeEno* kriterij:

Resistance traja od pol ure do eno uro in zelo pogosto je, da se boste želeli preizkusiti tako v vlogi Upornika, kot v vlogi Vohuna, zato jo boste zelo pogosto v enem večeru odigrali dvakrat ali celo trikrat. K igri je priložena tudi različica z razširjenimi pravili, ki je primerna za nekoliko bolj izkušene igralce in s katero lahko še popestrite igralsko izkušnjo. Prav tako so na voljo tudi nekateri dodatki, s katerimi bodo igralci dobili svoje posebne vloge, dodane bodo vodje skupin, med vas pa se bodo infiltrirali tudi lovci na glave …

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2009

Avtor

Don Eskridge

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Glasovanje, Pogajanje, Skrivne vloge

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

The Resistance Review - with Sam Healey
The Resistance Review - with Sam Healey


Board Game Brawl

The Resistance review - Board Game Brawl
The Resistance review - Board Game Brawl


Starlit Citadel

The Resistance Review - Starlit Citadel Reviews Season 1
The Resistance Review - Starlit Citadel Reviews Season 1


The Resistance: Felicia Day, Allison Scagliotti, Ashley Clements, and Amy Okuda on TableTop SE2E02
The Resistance: Felicia Day, Allison Scagliotti, Ashley Clements, and Amy Okuda on TableTop SE2E02

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku