Through the Ages: A New Story of Civilization

Through the Ages: A New Story of Civilization je prenovljena izdaja igre Through the Ages. V njej igralci gradijo svojo civilizacijo, pri čemer morajo pazljivo ravnati s surovinami, razvijajo tehnologijo, gradijo čudesa ter skrbijo za vojaško moč. Igra poteka od antičnih časov do moderne dobe.

2 - 4

Število igralcev

240 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

46,90 

Na zalogi

Through the Ages: A New Story of Civilization je druga, prenovljena izdaja igre. Glavne novosti so prenovljeni vojaški sistem, ki je veliko manj naključen in bolj pošten, poenostavljena mehanika korupcije in popravljene vrednosti na karticah, ki so bile ali premočne ali prešibke. Prenovljen je tudi dizajn, ki je veliko bolj barvit in ima dodatne ilustracije. Izboljšave so nastale na podlagi predlogov izkušenih igralcev in statistik, pridobljenih prek tisočih igranj prve izdaje.

Through the Ages: A New Story of Civilization je igra razvoja lastne civilizacije. Osrednji del igre predstavlja časovna os, na kateri se pojavljajo nove kartice, ki so bodisi nove tehnologije, voditelji, vojaške enote ali pa celo spremembe režima in filozofije. Kartice, ki pridejo na tržnico nazadnje, so najdražje, tiste, ki pa so tam že nekaj časa, kupite za neprimerno manjše število akcij. Vsak igralec ima na potezi na voljo 5 žetonov akcij s katerimi razpolaga. Poleg izbiranja kartic s časovne osi, lahko razvija tehnologijo. Za to potrebuje dovolj enot znanosti, hrane in surovin. Šele, ko zadosti tem potrebam in postavi zgradbo, s katero bo nova tehnologija zaživela, njegova civilizacija napreduje. Glavni izziv igre je v ohranjanju ravnotežja med različnimi surovinami – paziti morate, da imate ves čas toliko prebivalstva, da ga uspete ohranjati sitega in srečnega, prav tako pa ne smete imeti preveč surovin, saj to v vaši deželi povzroča korupcijo. Kljub temu, da igra nima zemljevida, je vojaška moč ključna za branjenje pred nasprotniki. Ukradejo vam lahko namreč kartice provinc, ki vam prinašajo pomembne surovine, ali pa celo ubijejo velike osebnosti in vzamejo prebivalstvo in kulturo. S šibko vojsko je zelo težko zmagati, prav tako pa so igralci, ki se usmerijo samo v plenjenje, ob koncu igre težko najbolj razvita civilizacija. Zmagovalec je namreč tisti igralec, ki ima ob koncu igre največ točk kulture.

Through the Ages je ena izmed najbolj priljubljenih “civ” iger in je za nekaj časa celo dosegla vrh lestvice spletne strani BoardGameGeek. Nekoliko daljši igralni čas (okrog 4 ure) je za tovrstni žanr nujen, da imajo igralci dovolj časa, da se potopijo v igro in postopoma raziskujejo svoje možnosti – vsaka sprememba režima in tehnologije prelomno vpliva na razvoj dogodkov. Ob koncu igre boste ponosni na svoje ljudstvo – upajmo, da tudi oni na vas.

Založnik

Leto

2015

Avtor

Vlaada Chvátil

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Priporočena starost

12 +

Čas igranja

240 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Dražba, Izbiranje kartic, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.


Dice Tower

Video Thumbnail

Every Game is Awesome 13 – Through the Ages


Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail

Review: Through the Ages
Drive Thru Review

Video Thumbnail

Through the Ages: A New Story of Civilization ReviewOblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku