facebook_pixel

Ticket to Ride: Germany

Ticket to Ride je serija najbolj popularnih družinskih iger zadnjih let, pri kateri v napetem vzdušju postavljaš železniške povezave med mesti in pri tem skušaš prehiteti soigralce. Germany je samostojna različica z nemškim zemljevidom, po novem pa prevažaš tudi potnike.

2 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

42,90 

Na zalogi

Nemčija ob prelomu stoletja. Velika država v središču Evrope se zgleduje po ZDA in Britaniji, ki postavljata nove povezave s prevoznim sredstvom, ki osupne vsakogar. Železna gosenica zdaj povezuje tudi mesti Essen in Kupferdreh, toda to je šele začetek …

V čem je Germany drugačen od ostalih Ticket to Ride iger?

Nemška različica je samostojna verzija igre, ki jo lahko igrate, ne da bi prej morali kupiti ameriško ali evropsko različico. Poleg razgibanega nemškega zemljevida, vsebuje tudi zelo zabaven način prevažanja potnikov – tako ne bo dovolj, da prvi povežete mesti, temveč se ves čas borite tudi za pozornost vaših potencialnih strank. Ta zemljevid je idealen za igranje s štirimi ali petimi igralci.

Kako se igra?

Vsak igralec na začetku izbere svoje kartice destinacij, ki jih vidi le sam. Na njih je navedeno kateri dve mesti na zemljevidu mora povezati. Cilj izpolni s postopnim postavljanjem vagonov svoje barve na posamezne proge na zemljevidu. Železniški načrti, oz. trase so različno obarvani. Da bi na njih lahko položil vagone, mora igralec zbrati dovolj kartic želene barve (npr. rumene). Na svoji potezi lahko igralec vleče barvne kartice ali pa postavlja vagone. Igra je zato zelo preprosta in hitra. Konec igre je, ko prvemu igralcu ostaneta le še 2 vagona od skupno 45, kar se v povprečju zgodi v približno eni uri.

V čem je čar?

Med igranjem Ticket to Ride vlada neskončno zabavna napetost, ki temelji na stalno prisotnem pogledovanju k nasprotnikom in ugibanjem, kakšni so njihovi cilji in kje bodo postavili svojo naslednjo progo. Ne znamo vam opisati užitka, ki ga doživiš, ko za eno potezo prehitiš soigralca s prihodom v mesto in si s tem prihraniš obvoz dolg 8 vagonov.

Komu je namenjena?

Ne pretiravamo, če rečemo, da gre za najbolj dostopno moderno družabno igro. Pravila so tako enostavna, da jo lahko enakovredno igrajo tako otroci kot starejši in ponuja dovolj velik miselni in taktičen izziv za vse starosti. Poleg tega je enako zanimiva v dvoje ali troje, kot tudi takrat, ko je za mizo štiri ali pet igralcev.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ne le da je fantastično uravnotežena in preprosta igra – tudi izdelava je vrhunska. Elementi so barviti in izvirni, ilustracije pa se na zelo nevsiljiv in simpatičen način skladajo s tematiko meščanskega življenja ob koncu 19. stoletja. Pa vagončki! Zemljevid bo ob koncu igre poln barvitih linij. Morda v tem trenutku mislite, da se hecamo, toda na koncu igre boste neverjetno ponosni na vse svoje uspešne povezave in vagone vam bo kar nekoliko težko pospraviti nazaj v škatlo. Ne skrbite, objavljanje selfiejev z besedami kot so “železna kanclerka” in “za zajtrk jem premog” so popolnoma normalen pojav.

GremoŠeEno* kriterij

Ticket to Ride si v naši posebni kategoriji ne zasluži le potrditve, temveč pet zvezdic. Zasluži si jih tako posamezna igra, kot tudi celotna serija. Igro smo preigrali več kot 50-krat, pa vendar se zdi, da se lahko o njej še ogromno naučimo. Potem pa je tu še cela kolekcija dodatnih zemljevidov, ki ne spremeni le terena, na katerem postavljate proge, temveč tudi popestri pravila in prilagodi igro številu igralcev … Zagotovo igra, ki bo z vami leta in leta.

*GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2017

Avtor

Alan R. Moon

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Izbiranje kartic, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00