Ticket to Ride: Nordic

Kratek: Ticket To Ride: Nordic se odvija na zemljevidu skandinavskih držav. Poleg železniških tirov igra vsebuje tudi tunele in trajekte. Namenjena je igranju z 2-3 igralci in daje večji poudarek na blokiranju in nagajivi igri.

2 - 3

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

44,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Ticket to Ride: Nordic Countries te popelje na skandinavsko pustolovščino skozi Dansko, Finsko, Norveško in Švedsko, na svoji poti pa se boš ustavil v vseh severnih prestolnicah! Obišči prelepe norveške fjorde in opazuj čudovito gorato pokrajino z znamenite železniške proge Rauma. Morda pa te bo bolj navdušil okus soli v zraku, ko se boš ustavil v vrveža polnih pristaniščih ob baltskem morju? Podaj se po poteh, ki so jih nekoč utirali vikingi in si na arktičnem krogu oglej deželo polnočnega sonca!

V čem je Nordic countries drugačen od ostalih Ticket to Ride iger?

Posebnost skandinavskih dežel je zemljevid, ki je veliko bolj kompakten in zato primeren za dva do tri igralce – Nordic Countries je zato odlična izbira za tiste, ki raje igrate v manjših družbah. Poleg tega so proge postavljene tako, da je vzporedno prehajanje med državami zelo oteženo, večina linij poteka po smeri sever-jug. Zato je igra polna blokiranja soigralcev že od samega začetka! Zemljevid vključuje tudi tunele in trajekte, ki jih poznamo že iz evropske različice – posebnost skandinavske verzije pa je ta, da kartice jokerjev »lokomotiv« lahko uporabljate le za gradnjo posebnih prog. V Nordic Countries dobite tudi vijolične in bele figurice vlakov, kar pomeni, da lahko ostale Ticket to Ride igre igrate z več igralci, kot piše na škatli, posledično pa so bitke za prostor še bolj neizprosne (sploh pri ameriški različici je taka priredba pravil zelo smiselna).

Kako se igra?

Vsak igralec na začetku izbere svoje kartice destinacij, ki jih vidi le sam. Na njih je navedeno kateri dve mesti na zemljevidu mora povezati. Cilj izpolni s postopnim postavljanjem vagonov svoje barve na posamezne proge na zemljevidu. Železniški načrti, oz. trase so različno obarvani. Da bi na njih lahko položil vagone, mora igralec zbrati dovolj kartic želene barve (npr. rumene). Na svoji potezi lahko igralec vleče barvne kartice ali pa postavlja vagone. Igra je zato zelo preprosta in hitra. Konec igre je, ko prvemu igralcu ostaneta le še 2 vagona od skupno 45, kar se v povprečju zgodi v približno eni uri.

V čem je čar?

Med igranjem Ticket to Ride vlada neskončno zabavna napetost, ki temelji na stalno prisotnem pogledovanju k nasprotnikom in ugibanjem, kakšni so njihovi cilji in kje bodo postavili svojo naslednjo progo. Ne znamo vam opisati užitka, ki ga doživiš, ko za eno potezo prehitiš soigralca s prihodom v mesto in si s tem prihraniš obvoz dolg 8 vagonov.

Komu je namenjena?

Ne pretiravamo, če rečemo, da gre za najbolj dostopno moderno družabno igro. Pravila so tako enostavna, da jo lahko enakovredno igrajo tako otroci kot starejši in ponuja dovolj velik miselni in taktičen izziv za vse starosti. Poleg tega je enako zanimiva v dvoje ali troje, kot tudi takrat, ko je za mizo štiri ali pet igralcev.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ne le da je fantastično uravnotežena in preprosta igra – tudi izdelava je vrhunska. Elementi so barviti in izvirni, ilustracije pa se na zelo nevsiljiv in simpatičen način skladajo s tematiko meščanskega življenja ob koncu 19. stoletja. Pa vagončki! Zemljevid bo ob koncu igre poln barvitih linij. Morda v tem trenutku mislite, da se hecamo, toda na koncu igre boste neverjetno ponosni na vse svoje uspešne povezave in vagone vam bo kar nekoliko težko pospraviti nazaj v škatlo. Ne skrbite, objavljanje selfiejev z besedami kot so “železna kanclerka” in “za zajtrk jem premog” so popolnoma normalen pojav.

GremoŠeEno* kriterij:

Ticket to Ride si v naši posebni kategoriji ne zasluži le potrditve, temveč pet zvezdic. Zasluži si jih tako posamezna igra, kot tudi celotna serija. Igro smo preigrali več kot 50-krat, pa vendar se zdi, da se lahko o njej še ogromno naučimo. Potem pa je tu še cela kolekcija dodatnih zemljevidov, ki ne spremeni le terena, na katerem postavljate proge, temveč tudi popestri pravila in prilagodi igro številu igralcev … Zagotovo igra, ki bo z vami leta in leta.

*GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2007

Avtor

Alan R. Moon

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Izbiranje kartic, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Ticket to Ride: Nordic Countries Review - with Tom Vasel

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ticket to Ride: Nordic”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku