Ticket to Ride Map Collection: United Kingdom & Pennsylvania

Kombinacija zemljevidov za Ticket to Ride sladokusce – v Združenem kraljestvu boste zemljevid odkrivali postopoma z izumljanjem novih tehnologij, v Pennsylvaniji pa boste z gradnjo prog prejemali delnice železniških podjetij, ki prinašajo dodaten vir zaslužka.

2 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

28,90 

Na zalogi

Ticket to Ride Map Collection: United Kingdom & Pennsylvania je razširitev za igri Ticket to Ride in Ticket to Ride Europe.

Zemljevid britanskega otočja spremeni igralno izkušnjo osnovne igre v taktično bolj razdelano družabno igro s pravili, ki so za spoznanje bolj kompleksna, ampak še vedno primerna tudi za začetniške igralce. Svojo pot boste začeli v osrčju Anglije in sprva boste lahko gradili le kratke proge, dolge za en vagon. S postopnim odkrivanjim tehnologij si boste lahko privoščili gradnjo daljših prog, cenejših prispevkov za gradnjo, dodatnih bonus točk ob koncu igre, predvsem pa koncesij za posamezne dežele – v Wales tako ne boste mogli vstopiti, dokler ne boste kupili ustrezne kartice. Posebnost je tudi povezava »Titanik« med mesti Southampton in New York, ki stane ogromno kartic (kar 12), vendar pa prinaša ustrezno veliko število točk. Združeno kraljestvo ponuja daleč najbolj pestro in razgibano igralno izkušnjo od vseh Ticket To Ride iger.

Pennsylvania pa nas vrne nazaj k osnovni ameriški različici z zelo preprostim zemljevidom, vendar eno pomembno spremembo v pravilih – skoraj vsako progo si lasti nekaj železniških podjetij in z gradnjo prejmemo njihove delnice. Podjetja so različno velika – najmanjše ima 4 delnice in je ob koncu igre vredno 4 točke, najbolj vredno pa sestavlja 16 delnic, vredno pa je čez 50 točk. Vendar pa si boste delež razdelili – igralec z največjim številom delnic nekega podjetja bo prejel največji kos pogače, drugi malo manjšega, tretji le še drobtine. Tako boste morali gradnjo svojih prog prilagajati glede na to, katere delnice si najbolj želite, ob tem pa boste ves čas pozorno spremljali, kakšne borzne načrte imajo vaši soigralci …

Založnik

Days of Wonder

Leto

2015

Avtor

Alan R. Moon

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 5

Čas igranja

45 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Trgovanje z delnicami, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/ticket-to-ride-uk-navodila.pdf

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Ticket to Ride Map Collection: United Kingdom & Pennsylvania”

Dice Tower

https://www.youtube.com/watch?v=
pFYw8H6Sk0Y


Game Boy Geek

https://www.youtube.com/watch?v=
4j_3qaTqxzA

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00